Πράσινο φως από το Δ.Σ. Αμαρουσίου για κατασκευή γηπέδου μπάσκετ για αθλητές με αμαξίδιο
Αθλητισμός

Πράσινο φως από το Δ.Σ. Αμαρουσίου για κατασκευή γηπέδου μπάσκετ για αθλητές με αμαξίδιο

Για την ομόφωνη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου της εισήγησης για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), σε συνάντηση στο δημαρχείο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του γηπέδου σε οικόπεδο που θα διαθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου στα όρια με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Ομοσπονδία, που θα διατυπώνει τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων μερών. Από την πλευρά της η ΟΣΕΚΑ θα αναλάβει την εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου και την έκδοση της άδειας κατασκευής. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση επικαιροποιήθηκε η βούληση του Δήμου να προχωρήσει η κατασκευή γηπέδου για τις ανάγκες των συμπολιτών μας αθλητών με αμαξίδιο. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να μπορούν ισότιμα να δρουν και να λειτουργούν, να έχουν ισότιμα πρόσβαση στις ίδιες ευκαιρίες. Ο σεβασμός στην αναπηρία είναι δείγμα πολιτισμού» δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΟΣΕΚΑ, Χρήστο Καλούδη, και τον αντιπρόεδρο, Θανάση Βίγλα, διατυπώνοντας, παράλληλα, τη θέση ότι η προσβασιμότητα και οι ίσες ευκαιρίες είναι στις προγραμματικές δεσμεύσεις του για ολόκληρη την Αττική από τη θέση του αυριανού περιφερειάρχη Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet