Μάριος Ψυχάλης: Θα πρέπει οι δήμοι να μάθουν να λειτουργούν με συναίνεση
Πολιτική

Μάριος Ψυχάλης: Θα πρέπει οι δήμοι να μάθουν να λειτουργούν με συναίνεση

Συνέντευξη στο κανάλι Action 24 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη παραχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Μπροστά+ και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριος Ψυχάλης.

Ερωτώμενος για το θέμα των συχνών επεισοδίων στα Εξάρχεια, ο κ. Ψυχάλης σημείωσε ότι, εκτός από τα Εξάρχεια, υπάρχουν κι άλλες «μικροπαραβατικές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες «βρίσκονται εκτός κανονικότητας και φυσιολογικότητας». Αναφέρθηκε δε στον ρόλο του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στον τρόπο που μπορούν να συμβάλλουν οι ΟΤΑ, με στόχο την αναβάθμιση παραβατικών περιοχών. Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάλη η «στήριξη της επιχειρηματικότητας» και η «επένδυση στη νέα γενιά και στις ανάγκες της», θα μπορούσαν να συντελέσουν στην εξάλειψη παραβατικών φαινομένων.

Όσο για την απόφασή να ασχοληθεί με τα θέματα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, δήλωσε ότι αυτό «μα κάνει να αισθανόμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί». Επίσης, ανέφερε ότι ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του δεν είναι ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση στον Δήμο, ενώ υποστήριξε ότι «τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ καλύτερα», καθώς υπάρχουν «τα εργαλεία, οι ικανότητες και οι αναπτυξιακές προοπτικές», για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου.

Τέλος, σχετικά με την απλή αναλογική, ο Μάριος Ψυχάλης δήλωσε ότι είναι μείζονος σημασίας η μετάβαση από το πλειοψηφικό σύστημα στο μετα-πλειοψηφικό, δηλαδή στη συναίνεση, ενώ επισήμανε ότι το πολιτικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κατάφερε όλα τα προηγούμενα χρόνια να πετύχει συναινέσεις. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι, μέσω της στοχοθεσίας, της αξιολόγησης και της λογοδοσίας σε ετήσια βάση, μπορεί να επιτευχθεί η ανανέωση των συναινέσεων στους δήμους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet