Παρέμβαση Ν. Χιωτάκη για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση Ν. Χιωτάκη για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια

Παρέμβαση κατά τη σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας με αρμοδιότητα των Δήμων πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Νίκος Χιωτάκης.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Χιωτάκη σημειώνεται:

Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια θα εκπονηθούν από τους Δήμους μετά τη σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και θα χρηματοδοτηθούν, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργού κ. Σταθάκη, με τη δανειοδοτική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Την παρακολούθηση, εποπτεία και υλοποίηση των διαγωνισμών και των έργων θα αναλάβει το Πράσινο Ταμείο. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, συγκριτικά με τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, εξασφαλίζουν επικαιροποίηση των πολεοδομικών μελετών, τον προσδιορισμό όλων των χρήσεων γης (αγροτικές, βιομηχανικές, βιοτεχνικές, τουριστικές κ.ά.) και, βέβαια, διασφαλίζουν την προστασία όλων των προστατευόμενων περιοχών (περιβαλλοντικές, αρχαιολογικές κ.ά.).

Στην παρέμβασή του ο κ. Χιωτάκης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θεωρεί κατ αρχήν θετικό το γεγονός ότι διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των Δήμων για την εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων. Για να μπορέσουν, όμως, οι Δήμοι να εκπονήσουν τα Τοπικά Χωρικά Σχέδιά τους θα πρέπει το ΥΠΕΝ να επισπεύσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του σχετικού πλαισίου για την εκπόνησή τους. Επίσης, για να μπορέσουν να εκπονηθούν σωστά Τοπικά Χωρικά Σχέδια θα πρέπει να ολοκληρωθεί το νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό και να εγκριθούν οι αναθεωρήσεις των Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων για το σύνολο των Περιφερειών».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα υπάρχει το αναθεωρημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική και πέντε μόνο Περιφερειακά Χωροταξικά Σχέδια επί του συνόλου των 13 Περιφερειών της χώρας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet