Εκτός των Τειχών: Να καταδικαστούν ομοφοβικές κινήσεις, όπως αυτή του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμαρουσίου
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Να καταδικαστούν ομοφοβικές κινήσεις, όπως αυτή του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμαρουσίου

Με ανακοίνωση που υπογράφουν ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, εκπαιδευτικός, υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου και η Αφροδίτη Φράγκου, μέλος ομάδας LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, το δημοτικό σχήμα Εκτός των Τειχών καταδικάζει την υπεύθυνη που φέρεται να ζητά ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Αμαρουσίου από τους υποψήφιους νονούς και νουνές σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Στην ανακοίνωση του σχήματος αναφέρονται τα εξής:

Η υπεύθυνη δήλωση που ζητά ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Αμαρουσίου από υποψήφιους νονούς και νονές είναι μια ντροπή για την πόλη μας και μια πρόκληση για τη σημερινή κοινωνία, μέσα στην οποία δίνονται μάχες ενάντια στις διακρίσεις και την ομοφοβία. Πρόκειται για ένα αυθαίρετο έγγραφο, στο οποίο οι υπογράφοντες/ουσες καλούνται να υπογράψουν ότι “δεν έχουν δηλώσει ομοφυλόφιλοι”.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο πόλωσης, κατά την οποία οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη δίνουν συνεχώς αέρα στην ακροδεξιά με τις ρατσιστικές πολιτικές τους κι αυτή, με τη σειρά της, αυξάνει τη ρητορική μίσους και τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μειονοτήτων, ανάμεσα στις οποίες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Το κίνημα στους χώρους, τις σχολές και τις γειτονιές από την άλλη μεριά, έχει καταφέρει να σπάσει το στίγμα και έχει κερδίσει την πλειοψηφία στην υπόθεση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Η δήλωση που ζητάει ο ναός είναι κομμάτι της επίθεσης αυτής. Δεν είναι μια “ιδιοτροπία” της Εκκλησίας ή μια προϋπόθεση συμμετοχής στην πίστη, είναι διάκριση και αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Είναι επομένως μια ανοιχτή πρόκληση όχι μόνο προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά προς όλες και όλους που μπορεί να τους ζητηθεί να την υπογράψουν. Φυσικά είναι μια συνέχεια στην ομοφοβική εκστρατεία της Εκκλησίας, λίγες μόλις βδομάδες μετά την καταδίκη του Αμβρόσιου για ρητορική μίσους, ο οποίος μέσα στο δικαστήριο δήλωσε ανερυθρίαστα ότι θα σκότωνε, αν μπορούσε, ομοφυλόφιλους.

Είναι τέλος απαράδεκτο που η δημοτική αρχή του Μαρουσιού επιτρέπει ακόμη και να εκδίδονται/απαιτούνται τέτοιες υπεύθυνες δηλώσεις. Ο ναός παριστάνει ότι χρειάζονται γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν υπάρχουν καν, δίνει ψευδαίσθηση επισημότητας στην ομοφοβία και εκθέτει τις υπηρεσίες του Δήμου, που ουδέποτε θα έκαναν διακρίσεις ανάμεσα σε όσες/όσους τις χρειάζονται.

Ως Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών καταδικάζουμε αυτή την ομοφοβική κίνηση και απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να την απομονώσει και να τη σταματήσει. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για πόλεις ανοιχτές σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής, φύλου, θρησκείας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς ομο/τρανσφοβία και διακρίσεις.



Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Pero

    Η κα Αφροδίτη Φράγκου που υπάρχουν καταγγελίες στο χώρο για πατριαρχική συμβολική και έμπρακτη βία να υπερασπίζεται λοατ? Σαν να λέμε ο λύκος φυλά τα πρόβατα? Ο κος Μητσοτάκης τους φτωχούς? Σε λιγο θα μας πείτε ότι ο κος Χίτλερ υπερασπιζόταν τους Εβραίους. Αχ Παναΐαμ Παναΐαμ τί άλλο θα ακούσω

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet