Αλλάζουμε: Μαζί θα δημιουργήσουμε μια πραγματικά Ανοιχτή Πόλη
Κοινωνία

Αλλάζουμε: Μαζί θα δημιουργήσουμε μια πραγματικά Ανοιχτή Πόλη

Τον κεντρικό άξονα των προγραμματικών θέσεών της που περιγράφουν το όραμά της για μια «Ανοιχτή Πόλη» έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, με υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής τον Γιάννη Μυλωνάκη.

Στο σχετικό κείμενό της η παράταξη αναφέρει:

Από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» είχαμε πει ότι για εμάς ένας είναι ο πρωταγωνιστής, ο Πολίτης. Το είπαμε και το κάναμε πράξη. Κάθε δράση μας, πρωτοβουλία μας, παρέμβασή μας ξεκινά από τον Πολίτη και καταλήγει σε αυτόν. Ακούμε τις απόψεις του, καταγράφουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, συζητάμε πάνω στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν και  ενσωματώνουμε τα συμπεράσματα στον προγραμματικό μας λόγο.

Και αυτό δεν θα γίνεται μόνο προεκλογικά, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα… καλύτερα ξεκινούν μετά τις εκλογές, όταν οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», με την ψήφο των Πολιτών, αναλάβουν τη διοίκηση στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Όταν το όραμά για μια πραγματικά Ανοιχτή Πόλη αρχίσει να υλοποιείται.

Είναι δέσμευσή μας ότι από την επόμενη μέρα, η Αγία Παρασκευή θα αρχίσει να μετασχηματίζεται σε μια πόλη διαφανή και προσιτή σε όλους τους πολίτες της, όπου κάθε μέλος της κοινωνίας της συμμετέχει ισότιμα και έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία, στις υπηρεσίες και υποδομές, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές του. Στην πόλη που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε όλοι οι πολίτες έχουν λόγο στον δημόσιο διάλογο, χωρίς κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες. Ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στα κοινά, να συνδιαμορφώνουν το αύριο της Αγίας Παρασκευής, στη βάση μακρόχρονης στρατηγικής, με συγκεκριμένους  εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους, χωρίς αιφνιδιασμούς και «κρυφές ατζέντες».

Πώς θα τα πετύχουμε αυτά;

Τον πρώτο λόγο τον έχει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που διασφαλίζει  περισσότερη διαφάνεια, αμεσότητα, διάχυση της πληροφορίας, διευκόλυνση της αμφίδρομης επικοινωνίας, διευρυμένη και ουσιαστική διαβούλευση.

Παράλληλα, οι δημοτικοί  θεσμοί (Δημοτικό Συμβούλιο, δημοτικά όργανα) αναβαθμίζονται και αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο λειτουργίας, όπου συμμετέχουν, χωρίς αποκλεισμούς και διχαστικές λογικές, όλοι όσοι μοιράζονται το κοινό όραμα για μια άλλη Αγία Παρασκευή.

Και κυρίως απαντώντας άμεσα και προσωποποιημένα στα αιτήμα των Πολιτών μας, ώστε να αποκτήσουν και πάλι τη χαμένη εμπιστοσύνη τους απέναντι στη διοίκηση του Δήμου, αλλά και να ενθαρρυνθούν στη συμμετοχή τους στα κοινά.

Για τη δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» και τον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη το σύνθημα «εσύ έχεις τον λόγο» δεν αποτελεί προεκλογικό τρικ, αλλά βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας πάνω στην οποία «κτίστηκε» όλος ο συνδυασμός. Για τους «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» ο πολίτης δεν έχει λόγο μόνος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά κυρίως μετά από αυτές.

Με τη στήριξη των Πολιτών, η δημοτική μας παράταξη θα ξαναδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής, υπηρετώντας τις ανάγκες της και λογοδοτώντας καθημερινά για τα πεπραγμένα της. Οι μέχρι σήμερα πράξεις μας είναι εχέγγυο για το τι θα πράξουμε και ως διοίκηση.

Γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ την Αγία Παρασκευή όχι τις δεσμεύσεις μας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet