Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου υποδέχτηκε ο Γ. Πατούλης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου υποδέχτηκε ο Γ. Πατούλης

Συνάντηση με κινεζική αντιπροσωπεία από την Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των διαύλων επικοινωνίας με την κινεζική κοινότητα που έχει αναπτύξει με στόχο την εξειδίκευση της συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, το επιχειρείν, ο πολιτισμός και η κοινωνική ανάπτυξη.

Με την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές συνεργασιών που ανοίγονται σε όλους τους παραπάνω τομείς με την Κίνα, αλλά και στους δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς.

«Ανοίγουμε σημαντικούς δρόμους συνεργασίας που θα διευρύνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών μας κοινωνιών και θα προωθήσουν την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών» ανέφερε ο κ. Πατούλης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον συνδυασμό της ιατρικής του Ιπποκράτη με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού για την Τρίτη ηλικία, αλλά και σε επίπεδο γενικού τουρισμού να δημιουργηθούν πακέτα που θα συνδυάζουν την ελληνική ιστορία και πολιτισμό και την ευεξία.

Τη συζήτηση απασχόλησαν και άλλα ζητήματα όπως η συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αλλά και η διεύρυνση των αδελφοποιήσεων πόλεων της Αττικής με πόλεις της Κίνας, κατά τα πρότυπα της αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με την Κινεζική πόλη Chao Yang.

Στη συνάντηση από μέρους της κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν οι: Gao Xiaojun, σύμβουλος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου, Bao Hua, διευθυντής του Τμήματος διεθνών συνεργασιών της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου, Luo Zenggang, αναπληρωτής διευθυντής της Διοίκησης Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής του Πεκίνου, Gao Bin, διευθυντής Εκτελεστικού Γραφείου της Διοίκησης Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής του Πεκίνου, και από μέρους της ελληνικής ιατρικής κοινότητας, ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Κώστας Κωνσταντινίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet