Σοκ στην ΑΕΚ: Ο Ματσιούλις μένει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν
Αθλητισμός

Σοκ στην ΑΕΚ: Ο Ματσιούλις μένει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν

Η ήττα που υπέστη από τη Μπρόσε Μπάμπεργκ με 71-67 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ στις 27 Μαρτίου, δεν ήταν το μόνο πλήγμα που δέχθηκε η ΑΕΚ. Σοβαρό αντίκτυπο για την Ένωση είχε και ο τραυματισμός του Γιόνας Ματσιούλις στο χέρι, ο οποίος τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το γήπεδο στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα.

Μάλιστα, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Λιθουανός ύστερα από την επιστροφή της ΑΕΚ στην Αθήνα, έδειξαν «κάταγμα ωλεκράνου και κορωνοειδούς απόφυσης αριστερού αγκώνα», ενώ του συστήθηκε αποχή από την ενεργό δράση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο 34χρονος Ματσιούλις που ήρθε στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, έχει σημειώσει κατά μέσο όρο 8.6 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει 11.5 πόντους, 4.55 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά αγώνα.

Και παρότι η ΑΕΚ «έχασε» έναν παίκτη-κλειδί, προσπάθησε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στο Final 4. Όμως, ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας στο ΟΑΚΑ δεν έφερε το επιθυμητό αποτελέσμα. Παρά τη νίκη απέναντι στη Μπάμπεργκ με 69-67 την Τετάρτη 3 Απριλίου, η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το Final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ, αφού δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά των 5 πόντων που χρειαζόταν για να προκριθεί.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα, όλα ήταν εναντίον της γερμανικής ομάδας, αλλά ο Μπράις Τέιλορ κατάφερε να την κρατήσει όρθια με τρία συνεχόμενα τρίποντα. Ο Ταϊρίς Ράις πέτυχε το τελευταίο καλάθι της αναμέτρησης, φτάνοντας τους 25 πόντους, ενώ για την πλευρά της ΑΕΚ, οι Χάντερ, Τζέιμς και Λαρεντζάκης ήταν οι τρεις παίκτες που ξεχώρισαν.

Κι ενώ απέτυχε να υπερασπιστεί τον περσινό ευρωπαϊκό της τίτλο, η ΑΕΚ παραμένει στον αγώνα διεκδίκησης του ελληνικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Παναθηναϊκό ο οποίος συνεχίζει ακόμη σε ευρωπαϊκή τροχιά. Μάλιστα, στον πρώτο του αγώνα για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης από την οποία έχασε με 75-72. Και παρά την ήττα που υπέστη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για να κάνει  την υπέρβαση που δεν έκανε η ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα πλέι-οφ ύστερα από επτά χρόνια.

Έτσι λοιπόν, εκείνη που πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ Μπάσκετ στην Αμβέρσα ήταν η Μπάμπεργκ, η οποία θα έχει παρέα της τις Αντβέρπ, Τενερίφη και Βίρτους Μπολόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet