Στους πολίτες Παπάγου-Χολαργού μίλησε ο Μ. Γραφάκος
Πολιτική

Στους πολίτες Παπάγου-Χολαργού μίλησε ο Μ. Γραφάκος

Ομιλία σε πολίτες στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος την Κυριακή 14 Απριλίου, με θέμα «Μικρότερο κράτος για μεγαλύτερη ανάπτυξη», όπου και ανέλυσε με ποιους τρόπους η χώρα μας θα οδηγηθεί σε έξοδο από την οικονομική κρίση και σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Τον Μανώλη Γραφάκο προλόγισε η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Παπάγου-Χολαργού, Ντίνα Καλλιοντζή, η οποία αναφέρθηκε στην αυτοδιοικητική πορεία του και τη συμβολή του στην κατάρτιση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε καταρχάς στους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει την απόφαση να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει προς το καλύτερο και εκείνος να συμβάλλει σε αυτό, βοηθώντας τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια ανέλυσε το πώς φθάσαμε εδώ και το πώς η χώρα μπορεί να πάει καλύτερα, αυξάνοντας τον εθνικό της πλούτο, μέσα από επενδύσεις, εξαγωγές και τουρισμό.  «Η Ελλάδα έφθασε έφτασε στο χείλος της χρεωκοπίας διότι έπεσε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αυξήθηκαν οι εισαγωγές, μειώθηκαν οι επενδύσεις και κατέρρευσε το συνταξιοδοτικό σύστημα» τόνισε ο ομιλητής, που ωστόσο δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η Ελλάδα γυρίζει και μάλιστα σύντομα και με ταχείς ρυθμούς με μία φιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, «που θα απαντά θετικά στη δύναμη έλξης που ασκεί σήμερα η παγκόσμια οικονομία, σε μία συγκυρία που οι επενδύσεις στη χώρα μας είναι στο 11% του ΑΕΠ, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι στο 21%».

Αναφερόμενος στην Παιδεία, τόνισε ότι μέσα από τα Πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, πρέπει να συνδέσουμε την έρευνα με την παραγωγή και την αγορά.  «Η γνώση, η τεχνολογία και η καινοτομία που φέρνει εξωστρέφεια, παράγεται στα Πανεπιστήμια» σημείωσε ο Μανώλης Γραφάκος.

Μιλώντας για το μεγάλο «αγκάθι» του συνταξιοδοτικού, στάθηκε ιδιαίτερα στη δημογραφική ανατροπή της σχέσης εργαζομένων συνταξιούχων, που χρεωκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα. «Η Ν.Δ. θα αλλάξει το διανεμητικό σύστημα που ισχύει σήμερα, με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα το οποίο είναι πιο απλό, πιο δίκαιο, πιο κατανοητό και αξιόπιστο» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Κλείνοντας, ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε και πάλι στις επικείμενες εκλογές, λέγοντας ότι η διάσπαση της Β’ Αθηνών βοηθά όσους εκλεγούν να είναι την επομένη των εκλογών πιο κοντά στην εκλογική τους περιφέρεια, πιο κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους. «Ένας βουλευτής κοντά σας και κοντά στα δικά σας προβλήματα θέλω να είμαι κι εγώ», κατέληξε την τοποθέτησή του ο Μανώλης Γραφάκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet