Αλλάζουμε: Οι 10 μεγάλες ευκαιρίες για την Αγία Παρασκευή που έχασε ο κ. Σταθόπουλος
Πολιτική

Αλλάζουμε: Οι 10 μεγάλες ευκαιρίες για την Αγία Παρασκευή που έχασε ο κ. Σταθόπουλος

Για «χαμένες ευκαιρίες» για την Αγία Παρασκευή εξαιτίας των χειρισμών της διοίκησης του νυν δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» είχαμε πει ότι για εμάς ένας είναι ο πρωταγωνιστής, ο Πολίτης. Το είπαμε και το κάναμε πράξη. Κάθε δράση μας, πρωτοβουλία μας, παρέμβασή μας ξεκινά από τον Πολίτη και καταλήγει σε αυτόν. Ακούμε τις απόψεις του, καταγράφουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, συζητάμε πάνω στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν και  ενσωματώνουμε τα συμπεράσματα στον προγραμματικό μας λόγο.

Τα τελευταία 5 χρόνια η Αγία Παρασκευή βρίσκεται σε πορεία υποβάθμισης και παρακμής. Δεν είναι μόνο τα ψεύτικα, μεγάλα λόγια του κ. Σταθόπουλου που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Είναι και οι μεγάλες ευκαιρίες που έχασε η πόλη μας από το 2014 έως και σήμερα.

Όταν άλλοι Δήμοι προχώρησαν σε έργα και δράσεις που βελτίωσαν τη λειτουργικότητά τους, που οδήγησαν σε τοπική ανάπτυξη και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, ο κ. Σταθόπουλος,  παρακολουθούσε  απαθής την πόλη μας να μένει πίσω, ακόμα και σε σχέση με γειτονικούς μας δήμους.

Από τις πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν, επισημαίνουμε 10 πολύ σημαντικές:

  1. Μετατροπή της πόλης σε smart city, με συνέπεια την πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
  2. Μετεξέλιξη της Αγίας Παρασκευής σε «πράσινη» πόλη, με  συμμετοχή σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτηρίων και αλλαγή οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED.
  3. Εκπόνηση σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (δημοτική συγκοινωνία, ποδηλατοδρόμοι, πρόσβαση για ΑμεΑ, σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης κ.λπ).
  4. Στελέχωση και λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας.
  5. Ολοκλήρωση τη κατασκευής του Κολυμβητηρίου.
  6. Αναβάθμιση του «Σταύρος Κώτσης» και ανάδειξή του σε χώρο άθλησης και πολιτισμού.
  7. Πρόγραμμα κατασκευής παιδικών σταθμών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης.
  8. Ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων.
  9. Δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου-πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα.
  10.  Πρόγραμμα κατασκευής και ενίσχυσης δομών κοινωνικής φροντίδας.

Όλα αυτά, μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων, αλλά και με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής και την Πολιτεία. Ο κ. Σταθόπουλος, όμως, απέτυχε να  αξιοποιήσει ακόμα και  την ευνοϊκή για αυτόν συγκυρία της ύπαρξης φιλικής για αυτόν κυβέρνησης και διοίκησης στην Περιφέρεια. 

Στην Αγία Παρασκευή και στους κατοίκους της δεν αξίζει η μίζερη διαχείριση της καθημερινότητας.

Δεν αξίζει η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Δεν αξίζει μια δημοτική αρχή χωρίς σχεδιασμό, χωρίς σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων, χωρίς θέληση για πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, χωρίς διάθεση για σκληρή προσπάθεια, χωρίς αποτελεσματικότητα.

Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να κερδίσουμε τα χαμένα χρόνια. Για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που έχασε ο κ. Σταθόπουλος. Για να Αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή, κερδίζοντας την πρόκληση του αύριο για την πόλη μας και τη ζωή μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet