Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Συμπολιτείας
Πολιτική

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Συμπολιτείας

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Συμπολιτεία, με την παρουσία, όπως επισημαίνει η παράταξη, εκατοντάδων πολιτών

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνεται: Η αθρόα προσέλευση των πολιτών που γέμισαν ασφυκτικά το εκλογικό κέντρο, αλλά και τους γύρω εξωτερικούς χώρους έστειλαν μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης στην πόλη μας.

Η επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά απευθυνόμενη προς τους συγκεντρωμένους στελέχη, φίλους και υποστηρικτές της Συμπολιτείας, αφού τους ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία και τη μαζική συμμετοχή, τόνισε:

Οι εκλογές είναι σε 40 μέρες από σήμερα. Εκλογές που θα κρίνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πόλη μας και ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι γιατί λέμε όχι στην αδράνεια των προηγουμένων 9 ετών. Λέμε όχι στη σημερινή διοίκηση και η μόνη ομάδα που μπορεί να αλλάξει την πόλη είναι η δική μας, που αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της αντιπολίτευσης της πόλης. Είμαστε σταθεροί στις απόψεις και τις τοποθετήσεις μας με γνώμονα μόνο και πάντα το όφελος της πόλης και όλων των συμπολιτών μας. Τα πεπειραμένα στελέχη μας έχουν αποδεδειγμένα συμβάλει στην πρόοδο της πόλης μας, αλλά και τα νέα στελέχη με τα οποία εμπλουτίζεται συνεχώς η Συμπολιτεία είναι ικανά, έντιμα και έτοιμα να προσφέρουν.

Προχωράμε με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε το αίτημα των συμπολιτών μας για ένα νέο ξεκίνημα, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε όραμα για την πόλη και μπορούμε να το υλοποιήσουμε.

Οι άξονες του προγράμματος μας είναι τρεις:

Α. Βελτίωση καθημερινότητας

Βελτιώνουμε τον τομέα καθαριότητας με νέα λογική διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που στέλνουμε στην χωματερή. Ενοποιούμε την υπηρεσία καθαριότητας και δημιουργούμε σύγχρονο αμαξοστάσιο και φορητό σταθμό μεταφόρτωσης για να στέλνουμε δύο με τρία απορριμματοφόρα στη χωματερή αντί 15.

Βελτιώνουμε την ασφάλεια, ιδίως στη Νέα Πεντέλη και στην Πεντέλη υιοθετώντας καλές πρακτικές άλλων δήμων με συνεργασίες και με ιδιώτες άμεσα εντός του πρώτου έτους από την ανάληψη των καθηκόντων, ενώ διευρύνουμε τη συνεργασία και υλικοτεχνική ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος.

Βελτιώνουμε τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης με θεσμοθέτηση χώρων στάθμευσης μετά από σχετική κυκλοφοριακή μελέτη με έμφαση στο κέντρο των Μελισσίων και την πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Βελτιώνουμε την κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων, ένα έργο που καθυστερεί με ευθύνη της σημερινής διοίκησης, αφού οι ασφαλτοστρώσεις που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής δεν καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της πόλης. Όσον αφορά τα πεζοδρόμια δεν έχει γίνει καμιά αστική ανάπλαση. Οι αστικές ανάπλασης χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ και εμείς θα στοχεύσουμε καταρχήν σε τέσσερις περιοχές: Αγίας Μαρίνας και δυτικών Μελισσίων, του κέντρου της Νέας Πεντέλης και Μορτερό Πεντέλης, ενώ στοχεύουμε επίσης σε δύο μεγάλης σημασίας πεζοδρομήσεις σε Καλλιθέα και κέντρο Πεντέλης.

Β. Το μέλλον της πόλης

Έχουμε όραμα για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης, εκεί που η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Επιβάλλεται άμεσα να γίνουν τρία πράγματα:

α) Να προχωρήσουν ταχύτητα όλες οι πολεοδομικές διαδικασίες που έχουν παγώσει όπως το να αποκτήσει η πόλη ενιαίο Γ.Π.Σ. και έτσι Πεντέλη να λύσει το μεγαλύτερο της πρόβλημα που είναι η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού β) Ναι αναθεωρηθούν τα ρυμοτομικά σχέδια στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη, γ) Να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης τα 400 στρέμματα στα Μελίσσια και τα 32 στη Νέα Πεντέλη που παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα.

Όσον αφορά τις υποδομές, απαιτούνται μελέτες για έργα ομβρίων όπου δεν υπάρχουν, ολοκλήρωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων και αποπεράτωση της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης

Για το Πεντελικό απαιτείται η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του πεντελικού ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς κάνοντας το παράλληλα πιο φιλικό και επισκέψιμο για τους πολίτες

Γ. Μετάβαση του Δήμου μας στην ψηφιακή εποχή

Δημιουργούμε υποδομές για την εξυπηρέτηση του δημότη από το σπίτι του, ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών, ηλεκτρονική διαχείριση αιτημάτων, διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα σχολεία».

Και η Δήμητρα Κεχαγιά κατέληξε:

«Οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να καταδείξουν ότι η συνέχιση αυτής της δημοτικής αρχής θα κάνει τα πράγματα χειρότερα στην πόλη μας. Αντιθέτως με την εκλογή της Συμπολιτείας οι συνθήκες ζωής στην πόλη μόνο καλύτερες μπορούν να γίνουν.

»Και αυτό γιατί έχουμε όραμα, εμπειρία, γνώση και σχέδιο υλοποίησης του προγράμματος μας.

»Αξίζει να δώσουμε την ευκαιρία στην πόλη μας να προοδεύσει.

»Πάμε δυνατά όλοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα στη μιζέρια, την αδράνεια, το παλιό…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet