Αποχαιρετισμός Σωτήρη Ησαΐα στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής με «τσουχτερές αιχμές»
Πολιτική

Αποχαιρετισμός Σωτήρη Ησαΐα στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής με «τσουχτερές αιχμές»

Απ’ όλα είχε το «αντίο» του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών Σωτήρη Ησαΐα προς τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας 22 Απριλίου 2019.

Όπως είπε ο ίδιος, ήταν «ίσως» η τελευταία συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε, καθώς έχει επιλέξει «την πιο δύσκολη ανηφοριά του κεντρικού πολιτικού αγώνα της πατρίδας μου».

Κλείνοντας τον κύκλο των περίπου 10 χρόνων στα δημοτικά έδρανα της Αγίας Παρασκευής, ο Σωτήρης Ησαΐας μίλησε για όλα και για όλους.

Αναφέρθηκε στον δικό του τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να κάνει την αντιπαραβολή με τις «κραυγομαχίες», αλλά και τη «λυσσαλέα λασπολογία» κάποιων, που έδειξαν περίσσεια αγνωμοσύνη, όπως υποστήριξε.

Μίλησε για την προσπάθειά του να προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη του, σημειώνοντας συγκινημένος: «Κράτησα την υπόσχεσή μου στους αείμνηστους Αγιοπαρασκευιώτες Ευδοκία και Παύλο Ησαΐα, τους γονείς μου».

Αναφέρθηκε στην πολιτική μοναξιά του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν – μόνο αυτός, όπως σημείωσε – υπερασπιζόταν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Αλλά έδωσε και συμβουλές προς τους νέους δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, τονίζοντάς τους με νόημα: «Ο δήμαρχος οφείλει στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και όχι το αντίστροφο».

Σχετικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Σωτ. Ησαΐας δήλωσε ότι στηρίζει ξεκάθαρα και με όλες τις δυνάμεις του την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τη στάση και τη στήριξή του σε ό,τι αφορά την εκλογική μάχη στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Τέλος, έκλεισε τον χαιρετισμό του, με μια προσωπική αναφορά στη σύζυγό του, η οποία – όπως είπε – «είναι ο μοναδικός άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια, που μου στάθηκε, μου συμπαραστάθηκε και δέχθηκε να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας προς όφελος του συνανθρώπου μας, της πόλης μας και της πατρίδας μας».

Ακολουθεί ο αποχαιρετισμός του Σωτήρη Ησαΐα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής:

Αξιότιμο Προεδρείο, κυρίες και κύριοι συνάδερφοι

Φίλες και φίλοι,

ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΙ

Είναι, ίσως, η τελευταία συνεδρίαση που συμμετέχω με την ιδιότητα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και η απόφασή μου στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της πατρίδας μου είναι να μην κατέλθω στις δημοτικές εκλογές του 2019 ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά να ανέβω την πιο δύσκολη ανηφοριά του κεντρικού πολιτικού αγώνα της πατρίδας μου.

Κλείνω ένα κύκλο 10 ετών ανιδιοτελούς προσφοράς στη πόλη μου, 3 χρόνια ως πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων και σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Όλα αυτά τα χρόνια απαξίωσα τη ρηχή πολιτική, τη στείρα αντιπαλότητα, περιφρόνησα το προσωπικό μίσος και φθόνο, δεν συμμετείχα ποτέ σε «κραυγομαχίες», αφήνοντας πίσω μου όλη την ανθρώπινη προστυχιά και την προσωπική αγνωμοσύνη σε αυτούς τους οποίους η πολιτική μου διαδρομή και συνεισφορά τόσο πολύ τους ευεργέτησε και τόσο πολύ τους έλειψε.

Δεν χρωστώ απολύτως σε κανέναν και μου χρωστάνε πάρα πολλά.

Μέχρι σήμερα κράτησα νηφάλια στάση, ακόμη και τώρα, που μέσα στο βαρύ πένθος της οικογενείας μου, οι ευεργετούντες λασπολογούν λυσσαλέα, σύμφωνα με τη προσφιλή τους τακτική, μήπως και καταφέρουν να με κάνουν συνομιλητή τους για να αποκτήσουν περισσότερη δημοσιότητα ή μήπως καταφέρουν και εξασφαλίσουν τη στήριξή μου σε αυτές τις δημοτικές εκλογές.

Συγκρατώ την αχαριστία, την αγνωμοσύνη, το μίσος, τον φθόνο και το κόμπλεξ κατωτερότητας, που εισέπραξα μεμονωμένα από τους απορριπτέους της μικρής μας κοινωνίας ως όπλα για το μέλλον.

Δεν είναι όμως ακόμη η ώρα της απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που κράτησαν πίσω τη πόλη μας τα τελευταία 20 χρόνια. Θα πρέπει η δική μου πολιτική γενεά να «παγώσει» προσωρινά τις κακοτοπιές του παρελθόντος και του παρόντος, για να μην χάσουμε το μέλλον.

Κράτησα την υπόσχεσή μου στους αείμνηστους Αγιοπαρασκευιώτες Ευδοκία και Παύλο Ησαΐα, τους γονείς μου, για να προσφέρω για το κοινό καλό στη πόλη μου και να δράσω τοπικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον συνάνθρωπό μου, για μία καλύτερη κοινωνία

Τήρησα και συνεχίζω να τηρώ μία στάση ζωής με την αξιοπρεπή πολιτική πορεία μου, μία πολιτική διαδρομή δίχως υπεκφυγές, δίχως πισωγυρίσματα, αλλά με σταθερό και ασυμβίβαστο πολιτικό λόγο και δράση.

Είναι διαπιστωμένο στα πρακτικά του Δήμου ότι ποτέ δεν ψήφισα «λευκό», ποτέ δεν αλλοίωνα και άλλαζα τις αρχικές τοποθετήσεις και δηλώσεις μου στα θέματα του Δήμου.

Επέμενα πάντα, με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, με αποδεικτικά στοιχεία, σε «φλέγοντα» ζητήματα, σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις και την εργασιακή τεχνοκρατική τεχνογνωσία μου από τις ξένες αγορές και την ελεύθερη οικονομία, στα εκάστοτε θέματα των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου μας.

Κλείνω αυτό το πολιτικό κύκλο έχοντας τηρήσει τις υποσχέσεις μου στους δημότες του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Υποσχέθηκα ότι θα αποδώσω την αμοιβή μου ως δημοτικός σύμβουλος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μου. Το έπραξα!

Υποσχέθηκα κατάθεση πρότασης και ψήφισης διενέργειας ελέγχου από ορκωτούς λογιστές την περίοδο 2006-2010 για στοιχειώδους κανόνες καθαρής διαφάνειας, όταν κατηγορούσαν για χρέος και ελλείμματα 18 εκατ. ευρώ. Το έπραξα! (αντί αυτού δεν κινήθηκε η διαδικασία και είδαμε από τους κατήγορους δημόσια προεκλογική επιστολή αποδοχής εύπορου Δήμου μία εβδομάδα πριν το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014).

Υποσχέθηκα άξια, υπεύθυνη εκπροσώπηση των δημοτών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το έπραξα για σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια στάθηκα υπέρμαχος, ανένταχτος, υπέρ της σύνθεσης και του διαλόγου, υπέρ της κρυστάλλινης διαχείρισης κόστους, δίχως περικοπές, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες επιστήμες του management, κάτι για το οποίο ο Δήμος μας όλα αυτά τα χρόνια δείχνει τρομερή αδυναμία στη διαχείριση των προϋπολογισμών και στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Πάντα προσπαθούσα στις σημαντικότερες συζητήσεις των προϋπολογισμών, να πείθω για την εφαρμογή τεκμηριωμένης εξορθολόγισης δαπανών και δημιουργίας νέων πηγών εσόδων.

Επισήμαινα πάντα τους κινδύνους παθητικών του Δήμου, με την παράλληλη αξιοποίηση νέων πηγών ενέργειας.

Κατέθετα πάντα προτάσεις για μία συνολικότερη, καλύτερη ποιότητα ζωής και υπεδείκνυα τους τρόπους εξασφάλισης ευρωπαϊκών πόρων για την ανέργεση ιδιόκτητων κτηριακών υποδομών, απόκτησης συγκοινωνιακών μέσων μαζικής μεταφοράς, παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, προσβασιμότητας των ΑμεΑ και καλαίσθητης διαμόρφωσης των δημοσίων χώρων υπέρ του περιβάλλοντος, σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας.

Δεν θα λησμονήσω την απόλυτη πολιτική μοναξιά μέσα σε αυτή την αίθουσα, όταν είχα να αντιμετωπίσω όλους του δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών συνδυασμών, με την αίθουσα γεμάτη από υπαλλήλους του Δήμου, επί υπουργίας του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου και στις δύο τελευταίες δημαρχίες, όντας ήμουν ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που στήριξα σθεναρά και σταθερά μέχρι τέλους τα νομοσχέδια για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα.

Δεν θα λησμονήσω την απόλυτη πολιτική μοναξιά, όταν μεσολάβησα προσωπικά για να μεταφέρω στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου τη διαβεβαίωση επί υπουργίας Υγείας του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, ότι δεν θα κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, αντιμετωπίζοντας τους «λεονταρισμούς» και τους δήθεν ανόητους αποκλεισμούς πρόσβασης του υπουργού στη πόλη μας.

Πάντα δρούσα και θα δρω πολιτικά, με γνώμονα το συνολικότερο όφελος.

Ουδέποτε λειτούργησα συγκρουσιακά, φανατικά, ουδέποτε συμμετείχα στις διάφορες ατέρμονες «κραυγομαχίες» μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που είναι η μόνιμη «πληγή» των τελευταίων 20ετών, ουδέποτε κατηγόρησα, λασπολόγησα, σχολίασα κάποιον συνάδερφο.

Όσον αφορά τις φετινές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, στηρίζω δυναμικά και μόνον τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά δεν έχω επιλέξει ακόμη την απόφαση της πολιτικής μου στάσης και στήριξης για υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Θέλω να ευχηθώ, καλή Επιτυχία σε όλους του υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών συνδυασμών.

Θέλω, από καρδιάς, να συμβουλέψω όλα τα νέα παιδιά και τους νέους υποψηφίους να μην παρασυρθούν από τις κακές συμπεριφορές και νοοτροπίες άλλων γενεών.

Να θυμούνται πάντα ότι οι ψήφοι τους στο ψηφοδέλτιο είναι καθαρά ο δικός τους προσωπικός μόχθος και η θέση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι καθαρά η δική τους θέση, την οποία κερδίζουν ξεκάθαρα με τους δικούς τους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκθέτουν δημοσίως τη προσωπικότητά τους και το βιογραφικό τους, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αναδεικνύουν την εκάστοτε δημοτική αρχή, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αναδεικνύουν τον εκάστοτε δήμαρχο. Ο δήμαρχος οφείλει στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και όχι το αντίστροφο

Εάν με ρωτήσετε ποιο είναι το προσωπικό όφελος μετά από όλα αυτά τα χρόνια, θα σας πω απλά, η ευδαιμονία της υπηρεσίας στον πολίτη και δημότη του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο σεβασμός των πολιτικών μου αντιπάλων και η εκτίμηση των συναγωνιστών μου.

Είμαι υπερήφανος που σε αυτή την ηλικία συμπληρώνω 20 έτη ως τεχνοκράτης στις ξένες αγορές και στην ελεύθερη οικονομία της Ελλάδος, που διδάσκω ως καθηγητής Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε μεταπτυχιακό δύσκολο πρόγραμμα στη στρατηγική marketing και που πάντα είχα όλη τη καλή διάθεση να μεταλαμπαδεύσω την εργασιακή εμπειρία μου και τις ακαδημαϊκές γνώσεις μου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και που υπηρέτησα ως πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων όλους ανεξαιρέτως του κατοίκους και δημότες της πόλης μου.

Τέλος, θέλω όλη αυτή την πολιτική διαδρομή ανιδιοτελούς προσφοράς στην πόλη μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων της πόλης μου, να την αφιερώσω στον στυλοβάτη της ζωής μου, τη σύζυγό μου, Ελισάβετ, η οποία είναι ο μοναδικός άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια, που μου στάθηκε, μου συμπαραστάθηκε και δέχθηκε να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας προς όφελος του συνανθρώπου μας, της πόλης μας και της πατρίδας μας.

Επιλέγω τούτη τη χρονική στιγμή τη δυσκολότερη κεντρική πολιτική ανηφοριά, για να αγωνιστώ για την αξιοπρέπεια της χώρας μου, για τον αγώνα κατά της λιτότητας, για την προσπάθεια επιστροφής των Ελλήνων που έφυγαν στη ξενιτειά και για τη δημιουργία μίας καλύτερης κοινωνίας για τις υποθηκευμένες γενεές των Ελλήνων.

Σας αποχαιρετώ, αλλά δεν σας αποχωρίζομαι.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet