Κόκκινη Ρωγμή: Παρουσίαση εκλογικής διακήρυξης και υποψηφιοτήτων στο Ηράκλειο
Πολιτική

Κόκκινη Ρωγμή: Παρουσίαση εκλογικής διακήρυξης και υποψηφιοτήτων στο Ηράκλειο

«Με συμμετοχή πάνω από 50 αγωνιστριών και αγωνιστών από το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, από απόμαχους της δουλειάς και συλλογικότητες της αριστεράς», έγινε τη Δευτέρα 22 Απρίλη, στο Πολύκεντρο, η εκδήλωση παρουσίασης της εκλογικής διακήρυξης και του ψηφοδελτίου της κίνησης Κόκκινη Ρωγμή-Αγώνας Ρήξη Ανατροπή στο Ηράκλειο. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Κωνσταντίνα Πετράκη, κοινωνιολόγος – εργαζόμενη στο δημόσιο και ομιλητές οι Βαγγέλης Μαυριδόπουλος, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Γιώργος Ράγκος, χημικός.

Ο Βαγγέλης Μαυριδόπουλος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους λόγους της δημιουργίας της κίνησης Κόκκινη Ρωγμή-Αγώνας Ρήξη Ανατροπή στο Ηράκλειο. «Διδασκόμενοι από τις θετικές εμπειρίες, αλλά και από τις αδυναμίες της προηγούμενης δημοτικής κίνησης που συμμετείχαμε, κοιτάμε μπροστά με ενότητα και αισιοδοξία, για να παρέμβουμε στις εκλογές και να δώσουμε μάχες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της πόλης και αναζητώντας λύσεις μαζί με τα τοπικά κινήματα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η Κόκκινη Ρωγμή-Αγώνας Ρήξη Ανατροπή στο Ηράκλειο έχει ως αρχή λειτουργίας τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, την αιρετότητα και ανακλητότητα και τη δυνατότητα της εναλλαγής των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο ψηφοδέλτιό μας μετέχουν αγωνίστριες και αγωνιστές από το εργατικό, φοιτητικό, νεολαιίστικο, αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, γυναικείο και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, αγωνιστές από την αντικαπιταλιστική, ριζοσπαστική και αντιδιαχειριστική αριστερά».

Ο Γιώργος Ράγκος παρουσίασε την εκλογική διακήρυξη, τονίζοντας την κρισιμότητα των δημοτικών εκλογών «ως μία σημαντική πολιτική μάχη από την οποία θα πρέπει να δυναμώσει η αριστερά της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής ενάντια στους εκπροσώπους της διαχείρισης, που αποδέχονται και υλοποιούν την αστική πολιτική στον Δήμο. Με κέντρο την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας για μία αξιοβίωτη ζωή στην πόλη, αμφισβητώντας στη πράξη τα όρια διαχείρησης που βάζει ο νόμος Κλεισθένης Ι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πολιτική των κυβερνήσεων».

«Για μας, δεν υπάρχει ο ψεύτικος διαχωρισμός τοπικών και κεντρικών θεμάτων» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να διεκδικήσεις οτιδήποτε αν δεν έρθεις σε ρήξη με την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που, ως αποτέλεσμα της κάθετης μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων, οδηγεί σε αύξηση της δημοτικής φορολογίας, σε ιδιωτικοποιήσεις, σε μαράζωμα των κοινωνικών υπηρεσιών και ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Θύμισε δε «τους αγώνες που δώσαμε για ένα Ηράκλειο – πόλη αντιφασιστική και αντιρατσιστική» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στη νεολαία που αντιστέκεται στην αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Γαβρόγλου».

Τέλος, τόνισε «την αντιδημοκρατικότητα του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών, με την υποχρέωση του ελάχιστου αριθμού υποψηφίων, τα υπερβολικά παράβολα συμμετοχής των υποψηφίων και την πληρωμή της τύπωσης των ψηφοδελτίων. Μέτρα που δυσκολεύουν τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές όσων δεν έχουν από πίσω τους χορηγούς και συμφέροντα. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε παζάρια δημιουργίας πλειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντίθετα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αγωνιστικές πλειοψηφίες στη κοινωνία και στους αγώνες».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α., που τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ένα τέτοιο σχήμα στο Ηράκλειο, θυμίζοντας «τις μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη γειτονιά μας, που οδήγησαν στο κλείσιμο των γραφείων των υπόδικων νεοναζί».

Στη συνέχεια, η Μαρία Ντάσιου, γιατρός, μέσα από την ενασχόληση της στις δομές αλληλεγγύης, τόνισε την ανάγκη για δωρεάν δημοτικά ιατρεία για όλες και όλους που έχουν ανάγκη, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με κατάργηση των τροφείων και τέλος αναφέρθηκε στις προσωπικές απειλές που δέχεται «εξαιτίας της δράσης της από φασίστες».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Βούλγαρης, συνταξιούχος και πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Κηφισιάς, ζήτησε από όλες και όλους «να βγούμε μπροστά με αισιοδοξία και δύναμη, γιατί έχουμε και δίκιο και δύναμη, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

«Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τοποθέτηση του κ. Γιώργου, συνταξιούχου δημοτικού υπαλλήλου, που τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια κανένας δήμαρχος δεν έβαλε μπροστά τις ανάγκες του απλού κόσμου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα μας», αναφέρει η Κίνηση.

Τέλος, εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, χαιρετισμό έκανε η Αλεξάνδρα Μαρτίνη.

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της Κίνησης είναι:

  1. Αδαμίδη Άννα, φοιτήτρια ΦΛΣ, μέλος των ΕΑΑΚ.
  2. Αθανασοπούλου Έλενα, πωλήτρια, εργαζόμενη στο εμπόριο.
  3. Βούλγαρης Θανάσης, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς.
  4. Δαγαλάκης Γιώργος, φοιτητής, εργαζόμενος στον επισιτισμό και μέλος της ΛΑΝΤΖΑ.
  5. Δουρής Χρήστος, σπουδαστής.
  6. Ζαρίδας Παναγιώτης, διοικητικός υπάλληλος στη Σιβιτανείδιο Σχολή.
  7. Ζευγαρίδου Αγγέλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια.
  8. Θανάσουλα Φωτεινή, μηχανικός, εργαζόμενη σε Τεχνικό Γραφείο, μέλος στο ΣΜΤ.
  9. Θεοχάρης Γιάννης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιντρακόμ.
  10. Κοντομήτρου Νάντια, νοσηλεύτρια στο Σωτηρία.
  11. Κουτρουμάνος Μιχάλης, φυσικός, εργαζόμενος σε φροντιστήριο.
  12. Λιναρδάκη Δήμητρα, δικηγόρος, μέλος της Εναλλακτικης Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας και συνδικαλίστρια σε ΜΚΟ
  13. Λιναρδάκη Ουρανία, συνταξιούχος.
  14. Μαυριδόπουλος Βαγγέλης, καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  15. Μαυρομιχάλης Κώστας, εργαζόμενος στον ΟΣΕ.
  16. Μίνη Χαρίτα, συγγραφέας, ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος.
  17. Μπασέρ Νατζιγιέ, ιδιωτική υπάλληλος, μετανάστρια από την Τουρκία.
  18. Μπέτης Δημήτρης, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος.
  19. Νάνος Διονύσης, μηχανικός πληροφορικής, μέλος του Radical IT.
  20. Ντάσιου Μαρία, γιατρός στο Σωτηρία και στη ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου, μέλος σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, μέλος στο Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ.
  21. Παπαβασιλείου Έλενα, παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Βάρης.
  22. Παπάζογλου Ανδρομάχη, άνεργη.
  23. Παπαγεωργίου Αλέξανδρος, σπουδαστής.
  24. Πετράκη Κωνσταντίνα, κοινωνιολόγος – εργαζόμενη στο δημόσιο.
  25. Πετράκης Νικόλαος, καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  26. Πόλκας Νίκος, άνεργος.
  27. Σακελλαρίου Γιάννα, μέλος ΔΣ της ΕΠΗΕΑ.
  28. Τόλη Ευαγγελία, εργαζόμενη στη ΠΟΕΣΥ.
  29. Φειδοπιάστη Ελίνα, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής, μέλος των ΕΑΑΚ.
  30. Χούλης Γιώργος, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Γιώργος Ράγκος, χημικός, ιδιωτικός υπάλληλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet