Στον Αργοσαρωνικό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στον Αργοσαρωνικό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε χθες, Μεγάλη Τετάρτη, επίσκεψη στον Αργοσαρωνικό προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα τοπικά ζητήματα που απασχολούν, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της περιοχής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τους δημάρχους, τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, ιατρούς των Κέντρων υγείας, εκπροσώπους φορέων και της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, πολίτες  καθώς και με υποψήφιους δημάρχους του Πόρου, της Τροιζηνίας, των Μεθάνων, της Ύδρας και των Σπετσών. 

Κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν από εκπροσώπους τοπικών φορέων, υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μαζί του ήταν επίσης ο βουλευτής Ν.Δ. Α’ Πειραιώς και Νήσων Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρώην περιφερειάρχης, Δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.

«Κάνουμε μια Νέα Αρχή για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού Πολίτες Β’ κατηγορίας»

Η διαχείριση των απορριμμάτων, η έλλειψη μεγάλων έργων (αποχέτευσης, όμβριων, κ.α.),  η ελλιπής ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών, το προβληματικό οδικό δίκτυο, η υδροδότηση και οι καθυστερήσεις -παρατάσεις έργων αποτελούν μερικά μόνο από τα προβλήματα που κατέγραψε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Όπως επισήμανε μετά την επίσκεψή του στην περιοχή ο Γ. Πατούλης, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και οι κάτοικοι τους έχουν εγκαταλειφθεί από την Περιφέρεια Αττικής και πρόσθεσε:

«Κάνουμε μια Νέα Αρχή για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού Πολίτες Β’ κατηγορίας. Όλα αυτά τα χρόνια αφέθηκαν στην τύχη τους, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα. Βρίσκονται τόσο κοντά στην Αττική και συγχρόνως τόσο μακριά. Είναι δυνατόν, ειδικά το καλοκαίρι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν ακτοπλοϊκά με τα άλλα νησιά; Δυστυχώς η περιφέρεια δεν υλοποίησε έργα ζωτικής σημασίας τα οποία θα αναβάθμιζαν τομείς όπως ο τουρισμός, η υγεία και η παιδεία.

»Έχοντας πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα επισκέψεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής.

»Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο θα προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αφορούν θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και η υλοποίηση μεγάλων έργων, 

»Γνωρίζω ότι οι κάτοικοι του Σαρωνικού έχουν αδικηθεί και θα κάνω ότι είναι δυνατό να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.  Οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Μαζί θα διεκδικούμε την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και θα βάλουμε τους στόχους για τις μεγάλες αλλαγές. Για μια Νέα Αρχή».

Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στον Αργοσαρωνικό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ενημερώθηκε για τα προβλήματα των παρακάτω περιοχών:

Πόρο

Στον Πόρο ο Γ. Πατούλης αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Νησιού, Γ. Δημητριάδη και με αντιδημάρχους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με επιχειρηματίες, με τον λιμενάρχη του νησιού, πολίτες, καταστηματάρχες και υποψήφιους. Ο δήμαρχος Πόρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε θέματα έργων υποδομών που υλοποιούνται με ευθύνη της περιφέρειας και κατήγγειλε ότι δίδονται συχνά αδικαιολόγητες παρατάσεις στην παράδοσής τους. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με έργα βιολογικού καθαρισμού και στο υπερβολικό κόστος καθημερινής μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο κ. Δημητριάδης διατύπωσε την αντίθεσή του και στην ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών η οποία όπως σημείωσε οδηγεί στη «βιομηχανοποίηση του Σαρωνικού». 

Τροιζηνία – Μέθανα

Κατά την μετάβασή του στον Γαλατά ο Γ. Πατούλης είχε συνάντηση με το δήμαρχο Τροιζηνίας –Μεθάνων, Κ. Καραγιάννη, αντιδημάρχους και επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε από το δήμαρχο για τα προβλήματα της περιοχής που αφορούν κυρίως στον τουρισμό, σε έργα υποδομών, ποιότητα ζωής και το πολεοδομικό σχεδιασμό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην μη λειτουργία των ιαματικών πηγών των Μεθάνων γεγονός το οποίο έχει ως συνέπεια την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού στην περιοχή. Την εικόνα εγκατάλειψης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στα Μέθανα. Νωρίτερα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του καθώς και για τις ελλείψεις ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού.  

Ύδρα

Ο Γ. Πατούλης μετέβη στη συνέχεια στο νησί της Ύδρας όπου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο, Γ. Κουκουδάκη, αντιδημάρχους, τον Σεβασιμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Εφραίμ, με τις λιμενικές αρχές, με πολίτες και με υποψήφιους. Στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων καθώς και για τις δυσκολίες άμεσων παρεμβάσεων σε ζητήματα πολεοδομικά λόγω της εμπλοκής της εφορείας αρχαιοτήτων. Σε σχέση με τα απορρίμματα ο δήμαρχος έκανε αναφορά στη πρόταση του για αερόβια επεξεργασία η οποία όμως απορρίφθηκε, ενώ επισήμανε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ειδικό πρόγραμμα βυθιζόμενων κάδων καθώς δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από την εφορεία αρχαιοτήτων. Ο κ. Κουκουδάκης στη συνέχεια σημείωσε ότι το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης. Μάλιστα  μετά το πρόσφατο μπλακάουτ που σημειώθηκε στη νησί διερευνάται η δυνατότητα εγκατάστασης ηλεκτρογεννήτριας στο εργοστάσιο αφαλάτωσης. Ωστόσο και σε αυτή τη περίπτωση, όπως ανέφερε μπαίνουν εμπόδια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Γ. Πατούλης με τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τον ενημέρωσε και για τη λειτουργία  δύο νοσοκομείων (Αίγινας και Ύδρας)  τα οποία λειτουργούν σε κτηριακές εγκαταστάσεις κληροδοτημάτων. Ο κ. Εφραίμ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην  έγκριση που έχει υποβάλει η Μητρόπολη στη περιφέρεια για την σύσταση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.  

Σπέτσες

Τελευταίος προορισμός της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής ήταν οι Σπέτσες όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σπετσών, Π. Λυράκη, με τους διοικητές της Αστυνομίας και του Λιμενικού, με ιδιοκτήτες καταστημάτων καθώς και με υποψήφιους δημάρχους. Ο δήμαρχος Σπετσών αφού αναφέρθηκε στη στενή και δημιουργική συνεργασία που είχε με το κ. Πατούλη ως Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασία των δήμων με την Περιφέρεια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση, ενώ σημείωσε ότι στα νησιά του Αργοσαρωνικού θα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για το αποχετευτικό δίκτυο. Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης ο Γ. Πατούλης παρακολούθησε τη  λειτουργία  (Ευχέλαιο) στον Ι. Ναό Αγίου Νικόλαου Σπετσών, ενώ αμέσως μετά ξεναγήθηκε στο Νέο Εκκλησιαστικό Μουσείο Σπετσών από τον πατήρ Γρηγόριο Νανακούδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet