Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων
Κοινωνία

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η έξοδος των εκδρομέων για τις διακοπές του Πάσχα. Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν σιγά-σιγά το κλεινόν άστυ με κάθε μέσο. Η κίνηση είναι αυξημένη σε λιμάνια, σταθμούς των ΚΤΕΛ, όπως και στο αεροδρόμιο. Προς το παρόν δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα στην κυκλοφορία στις μεγάλες εθνικές οδούς.

Σημειώνεται ότι  το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προχωρά σε τροποποίηση των δρομολογίων της. Για λεπτομέρειες το επιβατικό κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr ή να καλέσει στο 14511.

Στα ΚΤΕΛ, από χθες έως και το Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, αφού η κίνηση είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με τις καθημερινές προς όλους τους προορισμούς της χώρας.

Αυξημένη και η αεροπορική κίνηση. Από χθες έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», παρουσιάζοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκαν 565 πτήσεις εκ των οποίων οι 12 είναι έκτακτες και τσάρτερ.

Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες). Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους οποίους θα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες φέτος είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet