Φεστιβάλ στήριξης για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού στο Μαρούσι
Κοινωνία

Φεστιβάλ στήριξης για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού στο Μαρούσι

Φεστιβάλ με σπάνιο υλικό και αναφορές στους Σίμο Τσαπνίδη, Γιάννη Τσαρούχη, Πάνο Κουτρουμπούση και Θόδωρο Αγγελόπουλο προγραμματίζουν εικαστικοί καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα, που «διεκδικούν την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι και στηρίζουν την πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την ίδρυση υπερκομματικού ραδιοφωνικού σταθμού», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού Μαρούσι-Νέα Εποχή.

«Εξετάζω το πώς μπορούμε να στήσουμε ραδιοφωνικό σταθμό για τα Βόρεια Προάστια, με έδρα το Μαρούσι» δήλωσε σχετικά ο κ. Αμπατζόγλου, διευκρινίζοντας ότι προτίθεται να ιδρύσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό ως αναπτυξιακό εργαλείο της πόλης, υπερκομματικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. «Με  μουσικές και τραγούδια που θα καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των νέων (ροκ, έντεχνο, χιπ χοπ, house, indie κ.α), αλλά και με εκπομπές για όλα τα θέματα Τέχνης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρωτοβουλία του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, κερδίζει τους νέους και έτσι, 5 μουσικά νεανικά συγκροτήματα, και πάνω από 10 εικαστικοί καλλιτέχνες, ανακοίνωσαν το συγκεκριμένο φεστιβάλ για να τον στηρίξουν.

Το φεστιβάλ στήριξης ονομάζεται ARTΕΜΕΙΣ και θα γίνει στις 2 και 3 Μαΐου 2019, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Λ. Κηφισιάς 207) στο Μαρούσι.

Περιλαμβάνει ροκ συγκροτήματα, έκθεση εικαστικών έργων, και performances.

Τα εγκαίνια είναι την Πέμπτη 2 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος και για τις δύο μέρες, είναι δωρεάν.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, ώρα έναρξης 6μ.μ.:

Μικαέλα Δαρμάνη, Γιώργος Ρους, Dilemma

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, ώρα έναρξης 8μ.μ.

Πάνος Μπίρμπας, The Rockin’ Dead και άλλοι

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Σοφία Γκίκα, Παναγιώτα Λευκαδίτη, Καλλιρρόη Πανάγου, Αντώνης Kuzmychov, Γιώργος Τουρκοβασίλης, Lebaniz Blonde, Έλενα Σταματογιάννη, Γεώργιος Σαββόπουλος, Δημήτρης Σοφικίτης, Ελεάννα Μαρτίνου, Έφη Μανιάτη, Μανώλης Νταλούκας.

Θα εκτεθούν έργα του Σίμου Τσαπνίδη (από τη ζωή στο Λονδίνο κατά την έκρηξη του Swinging London), της Pamela Leake (από τη ζωή της στην Αθήνα στα χρόνια της δικτατορίας), και του Πάνου Κουτρουμπούση (που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας και στον οποίο αφιερώνεται το εκθεσιακό μέρος).

Ο εξαιρετικός φωτογράφος Δημήτρης Σοφικίτης, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης και συνταξιδευτής του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα εκθέσει σειρά φωτογραφιών του εμπνευσμένες από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το λιβάδι που δακρύζει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet