Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Νέα Αρχή για την Αττική: Προκαλεί την κοινή λογική το θράσος της κ. Δούρου

1
122 Προβολές

«Προκαλεί την κοινή λογική το θράσος της κ. Δούρου» τονίζει ο συνδυασμός Νέα Αρχή για την Αττική απαντώντας σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της παράταξης Δύναμη Ζωής, μετά το χθεσινό τηλεοπτικό debate μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων περιφερειαρχών.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη επισημαίνει τα εξής:

Με αφορμή σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της παράταξης της κ. Δούρου σχετικά με το χθεσινό τηλεοπτικό debate στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το γραφείο Τύπου του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

Προκαλεί το αλαζονικό ύφος που χαρακτηρίζει το σχόλιο του μισθωμένου συνεργάτη υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί ως εκπρόσωπος Τύπου της κ. Δούρου, σχετικά με το χθεσινό debate στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Προφανώς η κ. Δούρου διαλέγει με ποιους θα συνεργαστεί, με γνώμονα τα δικά της πολιτικά χαρακτηριστικά.

Θράσος, αμετροέπεια, ψευτιά, αλαζονεία αλλά και θρασυδειλία, αφού κρύβεται πίσω τις εμπρηστικές ανακοινώσεις του ευκαιριακού της συνεργάτη, για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Αν κάτι όμως πραγματικά αναδείχθηκε στη χθεσινή τηλεοπτική αντιπαράθεση των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής είναι:

Πρώτον, η συν-ευθύνη των κ.κ. Δούρου και Σγουρού, για τα μεγάλα αδιέξοδα που δημιουργεί στην Αττική ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το ζήτημα των απορριμμάτων, αλλά και της αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής των δέκα προηγούμενων ετών. Πρόκειται για τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος.

Δεύτερον, η υποκρισία της κ. Δούρου, η οποία δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας με τους δεκάδες νεκρούς, εξακολουθεί να καθυστερεί προκλητικά τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων. Δίνει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, περισσότερα χρήματα το 2019 για αναπλάσεις, παρά για αντιπλημμυρικά έργα. Ενώ δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη από τους πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου για το γεγονός ότι στη διάρκεια της θητείας της δεν καθάρισε ως όφειλε το Ρέμα Σαπφούς.

Τρίτον, αποκαλύφθηκε με στοιχεία, που παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ότι όλο αυτό το διάστημα η κ. Δούρου συκοφαντεί συστηματικά τον δήμαρχο Αμαρουσίου περιφερόμενη από κανάλι σε κανάλι ισχυριζόμενη ψευδώς, ότι στο Μαρούσι λειτουργούσε παράνομη χωματερή. Καθώς κι ότι ως δήμαρχος αύξησε τον όγκο των σκουπιδιών που έστελνε στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αυξήσει από το 2015-1018 την ανακύκλωση κατά 15,5%. Και από το 2016 ως το 2018 μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 15% (σωρευτικά 25%) ο όγκος των στερεών αποβλήτων που στέλνονται στη Φυλή, όταν ο Μέσος Όρος μείωσης των Δήμων της Αττικής είναι 3%. Επίσης αποκαλύφθηκε με έγγραφα της ίδιας της Περιφέρειας Αττικής και των υπηρεσιών που προΐσταται η κα Δούρου, πως ποτέ δεν λειτουργούσε στο Μαρούσι παράνομη χωματερή, όπως επίσης ψευδώς υποστήριζε η απερχόμενη περιφερειάρχης.

Τέταρτον, η ίδια η κ. Δούρου παραδέχθηκε έμμεσα ότι στον περιφερειακό της σχεδιασμό δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη παρά αόριστες αναφορές, για το που θα χωροθετηθούν και θα κατασκευαστούν οι νέες μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Πέμπτον, αποδείχθηκε ότι όλα όσα λέει δύο χρόνια τώρα περί αγοράς πυροσβεστικών από την Περιφέρεια είναι φούμαρα, αφού ο διαγωνισμός είναι ακόμη σε εξέλιξη και  πυροσβεστικά οχήματα δεν έχουν ακόμη παραληφθεί από την Πυροσβεστική.

Η κ. Δούρου δεν είναι απλώς μια ανίκανη περιφερειάρχης.

Είναι κάτι χειρότερο, μια κυνική περιφερειάρχης, που χρησιμοποιεί μισθωμένα φερέφωνα για να προβάλλει τις απόψεις της.

Όχι απλά δεν ζήτησε μια συγγνώμη για τα ψέματα που λέει σε βάρος του Γιώργου Πατούλη, αλλά επιπλέον έχει το θράσος να κουνά και το δάκτυλο μετά τα όσα διέπραξε σε Μάνδρα και Μάτι, παριστάνοντας ότι γνωρίζει πως πρέπει να λειτουργεί η πολιτική προστασία.

Στις 26 Μαΐου η Αττική θα απαλλαγεί μια και καλή από το δίδυμο Δούρου και Σγουρού, η θητεία των οποίων συσσώρευσε τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. 

1 σχόλιο

  1. Δικαιολογημένη και συνεπής στο ύφος του κου Πατουλή η ανακοίνωσή του για το ντιμπέιτ. Κενός, καταγγέλων χωρίς ουσία, φάνηκε πόσο αδάης είναι σχετικά με τις υποθέσεις που έχει η Περιφέρεια, τα έργα που έχουν γίνει και μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητές της. Νομίζει πως θα κάτσει σε μεγαλύτερη καρεκλίτσα και θα έχει μεγαλύτερα προνόμια προσωπικά γιατί κατα τα άλλα ο άνθρωπος μας απέδειξε πόσο ασχετος είναι. Ελπίζω οι πολίτες να είδαν αυτό το ξεμπρόστιασμα και να ξανασκεφτούν τι θα κανουν στις περιφερειακές εκλογές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up