Αποκαταστάθηκε ο χώρος των 10 στρεμμάτων στη συμβολή της οδού Φραγκοκκλησιάς με τη Λ. Πεντέλης
Κοινωνία

Αποκαταστάθηκε ο χώρος των 10 στρεμμάτων στη συμβολή της οδού Φραγκοκκλησιάς με τη Λ. Πεντέλης

Μετά την από 18/4/2019 κοινή επιστολή τριών Συλλόγων (Σύλλογος Πολυδρόσου, Σύλλογος Νέου Αμαρουσίου και Σύλλογος Ρεματιάς), με καταγγελία για εναπόθεση μπάζων και επίστρωσή τους στην έκταση των περίπου 10 στρεμμάτων στη συμβολή της οδού Φραγκοκκλησιάς με τη Λ. Πεντέλης, οι συγκεκριμένοι σύλλογοι ενημερώνουν ότι ο εργολάβος που προέβη στην εναπόθεση μπάζων και το τελευταίο διάστημα στην επίστρωσή τους,  τα απομάκρυνε και ο χώρος έχει αποδοθεί στην αρχική του μορφή.

Το θέμα ήταν υπό παρακολούθηση από πολύ καιρό και όταν έγινε φανερό ότι δεν ήταν προσωρινή απόθεση και ότι άρχισε να διαστρώνει τα μπάζα επί τόπου, δραστηριοποιήθηκαν οι συνεργαζόμενοι 3 σύλλογοι και τελικώς το θέμα διευθετήθηκε.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Πολυδρόσου, είναι γνωστό ότι κάθε εργολάβος είναι υποχρεωμένος να αποθέτει τα προϊόντα εκσκαφών σε νόμιμο χώρο απόθεσης, για τον οποίο υπάρχει σχετική άδεια.

«Αυτός είναι και ο λόγος που ο συγκεκριμένος τα μάζεψε χωρίς δεύτερη κουβέντα, μόλις εντοπίστηκε (με ονοματεπώνυμο) (εργολάβος του ΟΤΕ, που εγκαθιστά οπτικές ίνες στο Χαλάνδρι), για να γλυτώσει από τις νόμιμες κυρώσεις.  Άρα το αποτέλεσμα ήταν θετικό, όπως φαίνεται και από τις σημερινές φωτογραφίες» προσθέτει ο Σύλλογος.

Η επόμενη δράση-σχέδιο των 3 συλλόγων, όπως ενημερωνόμαστε, είναι αυτή της κοινής ανάπλασης και δενδροφύτευσης του χώρου των 10 στρεμμάτων, που επιχειρείται από το 2015, καθώς ανήκει ιδιοκτησιακά στην Περιφέρεια Αττικής, με ένα μικρό μέρος του να ανήκει στο Δημόσιο, στους Δήμους Αμαρουσίου και Χαλανδρίου και στην πρόσοψή του, στην Λ. Πεντέλης, σε ιδιώτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet