Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική
Περιφέρεια Αττικής

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Κώστας Τουλγαρίδης κατέθεσε σήμερα το πρωί, Κυριακή 5 Μαΐου 2019, στο Πρωτοδικείο Αθηνών το ψηφοδέλτιο της παράταξης Αντικαπιταλιστική Ανατροπής στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το ψηφοδέλτιό της:

Είναι η 3η φορά που η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική μετέχει στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 135 πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες. Το 43% του ψηφοδελτίου απαρτίζεται από γυναίκες. Η νεότερη υποψήφια είναι 21 ετών. Το ψηφοδέλτιο έχει διευρυνθεί με αγωνιστές και αγωνίστριες που αποχώρησαν το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλούς ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ενεργοί συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες του εργατικού κινήματος, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε χώρους όπως εκπαίδευση, υγεία, ΟΤΑ, ΔΕΗ, από αγωνιστές και αγωνίστριες των τοπικών κινημάτων σε γειτονιές και δήμους της Αττικής, μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα, νέους και νέες που δραστηριοποιούνται στα κινήματα της εργαζόμενης και σπουδάζουσας νεολαίας, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μέλη αντιφασιστικών κινήσεων, ενεργούς και ενεργές στο φεμινιστικό και στο LGBTQI+ κίνημα.

Υποψήφιoς περιφερειάρχης είναι ο Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνδικαλιστής στον χώρο της εκπαίδευσης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κάτοικος Ανατολικής Αττικής.

Η συλλογική εκπροσώπηση της Κίνησης που θα εξασφαλίσει και την εναλλαγή στις θέσεις των περιφερειακών συμβούλων, όπως αποφασίστηκε από την συνέλευση κίνησης, αποτελείται από τις/τους: Δέσποινα Κουτσούμπα (αρχαιολόγο, συνδικαλίστρια, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής 2014-2017), Φλώρα Νικολιδάκη (ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλο Αττικής, εκλεγμένη το 2014 με την «Δύναμη Ζωής» από όπου αποχώρησε το 2015), Ελένη Βαφειάδου (αρχιτεκτόνισσα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου), Μάνο Καμπούρη (αγωνιστή στη Ν. Φιλαδέλφεια), Σπύρο Χαϊκάλη (πολιτικό μηχανικό, υποψήφιο διδάκτορα ωκεανογραφίας, συμβασιούχο εργαζόμενο στο ΕΛΚΕΘΕ), Ηλία Λοΐζο (συνταξιούχο εργαζόμενο και συνδικαλιστή στους ΟΤΑ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet