Κύπρος: Ψάχνουν στη λάσπη της Κόκκινης Λίμνης για μία ακόμα βαλίτσα με σορό
Κόσμος

Κύπρος: Ψάχνουν στη λάσπη της Κόκκινης Λίμνης για μία ακόμα βαλίτσα με σορό

Με σόναρ και ρομποτική κάμερα συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη οι έρευνες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος Νίκος Μεταξάς είπε ότι τοποθέτησε ένα από τα θύματά του, τη Maricar Valdez Arquiol.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το cyprustimes.com, χθες Δευτέρα, ενώ αρχικά οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, είχαν ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 16:00 χωρίς να βρεθεί η τρίτη βαλίτσα, το Κέντρο Συντονισμού, σε απογευματινή σύσκεψη αποφάσισε να ξαναβάλει στο νερό αρχικά την ρομποτική κάμερα και ακολούθως το ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ.

Το Κέντρο Συντονισμού θεώρησε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί εκ νέου συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη.

Λόγω του ότι η ορατότητα ήταν μηδενική και τα νερά της λίμνης ήταν θολά, η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να δώσει σαφή εικόνα για το τι αφορούσε η διόγκωση που έδειχνε το Sonar, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να καταδυθεί στη λίμνη δύτης με σκάφανδρο για να εντοπίσει τί ακριβώς βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η κατάδυση διήρκησε γύρω στα 40 λεπτά αλλά όπως φάνηκε στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε βράχος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζονται οι έρευνες με την βοήθεια της ρομποτικής κάμερας και του σόναρ, ενώ θα ελεγχθούν και τα τρία σημεία που σηματοδοτήθηκαν το απόγευμα, και στα οποία θα επιχειρήσει να καταδυθεί ο δύτης. Η τρίτη βαλίτσα μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στη λάσπη.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας. Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δουν ότι δεν την βρίσκουν τότε θα αποσταλούν τα αποτελέσματα του σόναρ στην Αγγλία για επεξεργασία των δεδομένων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αλλά σημεία να σηματοδοτηθούν τότε η ρομποτική κάμερα και το σόναρ θα μεταφερθούν στην λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτου, μέχρι να «καθίσει» η λάσπη στην Κόκκινη Λίμνη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet