Στους Δήμους Παιανίας και Παλλήνης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στους Δήμους Παιανίας και Παλλήνης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τοπικά ζητήματα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, μετέβη σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στους Δήμους Παιανίας και Παλλήνης.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα έργα προτεραιότητας και στους δύο Δήμους από τους δημάρχους Παιανίας, Σ. Στάμου και Παλλήνης, Α. Ζούτσο, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας και τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στην Παλλήνη, τα ΚΑΠΗ Παιανίας και είχε ενημερωτικές συναντήσεις για τα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής με εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες.

«Μεγάλος εχθρός μας η γραφειοκρατία και η απουσία βούλησης»
Δήμος Παιανίας

Κατά τη συνάντηση του κ. Πατούλη με τον δήμαρχο Παιανίας, ο κ. Στάμου εξήρε το αυτοδιοικητικό του έργο, επισημαίνοντας ότι ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνέδραμε ουσιαστικά και άμεσα σε κάθε έκτακτη ανάγκη των Δήμων, ενώ κατάφερε να διαμορφώσει κλίμα σύμπνοιας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δημάρχων, προς όφελος των πολιτών. Όπως υπογράμμισε το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η καθυστέρηση εκτέλεσης ώριμων μελετών εξαιτίας των αγκυλώσεων της γραφειοκρατίας γεγονός που, όπως ανέφερε, φρενάρει νευραλγικά έργα για την τοπική κοινωνία και μένουν εκατ. ευρώ ανεκμετάλλευτα.

Ως ζητήματα άμεσης προτεραιότητας ο κ. Στάμου ανέδειξε την προώθηση του έργου του περιμετρικού πεζοδρόμου αναβάθμισης του λόγου Φούρεσι, την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής, με έμφαση στα Γλυκά Νερά, τα απαιτούμενα έργα ανακαίνισης των κλειστών γηπέδων βόλεϊ και στίβου, αλλά και την ανάγκη παραχώρησης από το υπουργείο Πολιτισμού στον Δήμο Παιανίας του σπηλαίου Κουτούκι, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τουριστικού και πολιτιστικού λόγους αλλά και να προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης του δρόμου που οδηγεί στο σπήλαιο.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση αναπτυξιακών έργων, πολιτικών πρόληψης υγείας και με κοινωνικό πρόσημο, μέσα από τη σύνθεση υγιών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη προβολής και προώθησης της αγροτικής παραγωγής και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων της Ανατολικής Αττικής, όπως είναι τα κρασιά που παράγει, με στόχο, όπως ανέφερε, την ενίσχυση του brand name της Αττικής σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε τη δέσμευσή του να δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Αττικής μία πλατφόρμα προβολής των τοπικών προϊόντων των Δήμων με στόχο την προώθηση των εξαγωγών.

Δήμος Παλλήνης

Στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Πατούλη με τον δήμαρχο Παλλήνης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Α. Ζούτσο, βρέθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης της εκτέλεσης των έργων οι μελέτες των οποίων έχουν ενταχθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά καθυστερούν, όπως είπε, εξαιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ζούτσος στην ανάγκη διευθέτησης των ρεμάτων, με έμφαση στα ρέματα Παναγίτσας και Ραφήνας για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, στην άμεση ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης και υπόγειων δικτύων, αλλά και σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ο τομέας της πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του προγράμματος του και όπως σημείωσε θα δοθεί έμφαση, μέσα από ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τους Δήμους και μία Περιφέρεια με πιο διεκδικητικό ρόλο, με στόχο τις γρήγορες παρεμβάσεις, χωρίς χρονοτριβές.

«Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών»

Κατά την επίσκεψη του στον Δήμο Παιανίας ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διοικητή για τα λειτουργικά προβλήματα με έμφαση τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Όπως επισημάνθηκε τα περισσότερα οχήματα χρονολογούνται από το 1995, ενώ το προσωπικό μετά βίας καλύπτει τις ανάγκες σε μία μεγάλη περιοχή με συχνά κρούσματα παραβατικότητας. Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι με δεδομένο ότι η ασφάλεια είναι προτεραιότητα θα επιδοτήσει όλα τα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, με έμφαση στην αύξηση και τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων.

Σημαντικές ελλείψεις σε μέσα διαπίστωσε και κατά την επίσκεψη του στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Παλλήνης όπου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης μηχανοκίνητου στόλου, κυρίως οχημάτων μικρών για ευέλικτες διαδρομές. Ο υποδιοικητής του Σταθμού συνεχάρη τον κ. Πατούλη για το γεγονός ότι έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του προγράμματος του στη δασοπροστασία, αλλά και για τη διαχρονική στήριξη του στο πυροσβεστικό σώμα. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής συνεχάρη το προσωπικό της Πυροσβεστικής για το έργο τους και τους δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους, επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει θωράκιση της πολιτικής προστασίας των πολιτών εξαιτίας, της ανεπάρκειας σε μέσα και εργαλεία.

Στα ΚΑΠΗ Παιανίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Παιανία ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της περιοχής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και να τους ενημερώσει ότι στις προτεραιότητες του είναι η στήριξη κοινωνικών δομών πρόληψης υγείας και δημιουργικής απασχόλησης των ατόμων τρίτης ηλικίας. «Είμαστε έτοιμοι, έχοντας στη διάθεσης μας άξιους συνεργάτες και ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα να αλλάξουμε την Αττική, να πολεμήσουμε τις παθογένειες όπως είναι η έλλειψη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και να επενδύσουμε σε προγράμματα διασφάλισης της υγείας των πολιτών και προσυμπτωματικού ελέγχου».

«Θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής»

Κατά τη συναντήσεις που είχε ο κ. Πατούλης με τοπικούς φορείς και πολίτες στην Παιανία και στην Παλλήνη, διαμήνυσε πως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση κάποιοι να διαχειρίζονται τα χρήματά μας χωρίς αποτελεσματικότητα, θα σταματήσει. «Θα διεκδικήσουμε πόρους από την Ευρώπη και θα μετατρέψουμε την Αττική σε Περιφέρεια ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Ανατολική Αττική έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά είναι εγκαταλειμμένη. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει νοσοκομείο στην περιοχή; Θα ενισχύσουμε κοινωνικές δομές, θα δώσουμε έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, θα στηρίξουμε την τοπική σας παραγωγή και θα αξιοποιήσουμε την αυτοδιοικητική μας εμπειρία και τις γνώσεις μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Από την 1η Σεπτεμβρίου η Αττική αλλάζει σελίδα».

Στην περιοδεία ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet