Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για το «Ιωνικό Κέντρο» στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για το «Ιωνικό Κέντρο» στη Νέα Ιωνία

«Η σχέση της σημερινής Περιφέρειας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις υπόλοιπες δεκατρείς Μητροπόλεις και τις Μονές της Αττικής δεν είναι ευκαιριακή, αλλά βασίζεται από την πρώτη στιγμή σε γόνιμη και σταθερή συνεργασία» υπογράμμισε, χθες, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα σχετικά μετά από την τελετή του αγιασμού και της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του «Ιωνικού Κέντρου» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

«Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ έχουμε διαθέσει για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας, για υποδομές που αφορούν στον συνάνθρωπο, κατασκηνώσεις, για τη διάσωση και ανάδειξη του βυζαντινού πολιτισμού, αλλά και την επικοινωνία του θρησκευτικού τουρισμού», συνέχισε η Ρένα Δούρου. «Χρηματοδοτούμε με 5 εκατομμύρια ευρώ το Ιωνικό Κέντρο και, μαζί με τα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας, όπου δημιουργούμε Μουσείο Μικρασιατών, ολοκληρώνουμε τη διαφύλαξη και την προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», επισήμανε η ίδια.

Εκτός από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, την περιφερειάρχη ευχαρίστησε ονομαστικά και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για την καταλυτική της προσφορά στο διατηρητέο αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Δεινοκράτους, όπου γίνεται μεγάλη ανάπλαση με 14 εκατομμύρια ευρώ αρχική χρηματοδότηση, και συνολικά για τη συνεργασία της με την Εκκλησία.

Στην παρουσίαση του έργου, που θα ολοκληρωθεί εντός διετίας, παρευρέθη πλήθος κόσμου, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, χορηγοί, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι Μονών από το Άγιο Όρος.

Την περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Μπαλάφας και Φώτης Χρυσικός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet