Γ. Σγουρός: Να μεταφερθεί το σύνολο της αρμοδιότητας για τα αντιπλημμυρικά στην αιρετή Περιφέρεια
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Να μεταφερθεί το σύνολο της αρμοδιότητας για τα αντιπλημμυρικά στην αιρετή Περιφέρεια

Την πρόταση του να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής την αρμοδιότητα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής για όλα τα ρέματα της Αττικής από τον σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση, μαζί με τους πόρους επανέλαβε στον Alpha και στη Λώρα Ιωάννου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Όπως είναι γνωστό, παρά το γεγονός ότι το 2011 με τον νόμο του “Καλλικράτη” μεταφέρθηκε μέρος των αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες για τα αντιπλημμυρικά, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει πάντα τον τελευταίο λόγο μέσω της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, ενώ έχει στην ευθύνη του τα ρέματα Ραφήνας, Εσχατιάς, Γιαννούλας, Αγίου Γεωργίου, Ερασίνου. Στη διαδικασία εμπλέκονται παράλληλα υπηρεσίες και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» τονίστηκε.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι: «Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτόν τον κατακερματισμό, σε αυτόν τον παραλογισμό. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο το πινγκ πονγκ των ευθυνών».

«Δώστε μας την αρμοδιότητα και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Δώστε μας την ευθύνη και εμείς δεν πρόκειται να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν κρυβόμαστε. Δεν εμφανιζόμαστε στα εύκολα και εξαφανιζόμαστε στα δύσκολα. Να τελειώσουμε με τον φαύλο κύκλο της συναρμοδιότητας», σημείωσε ο Γ. Σγουρός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet