Δ. Κεχαγιά: Χέρι με τον κ. Στεργίου δεν θα δώσουμε
Πολιτική

Δ. Κεχαγιά: Χέρι με τον κ. Στεργίου δεν θα δώσουμε

Η υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε το πρόγραμμα της Συμπολιτείας για το σύνολο του Δήμου, αλλά κυρίως για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Νέας Πεντέλης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στην κεντρική πλατεία Νέας Πεντέλης.

Η κ. Κεχαγιά παρουσίασε επιγραμματικά τους τρεις άξονες που κινείται το πρόγραμμα της Συμπολιτείας, δηλαδή:

  • Τη βελτίωση της καθημερινότητας, με έμφαση στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στη βελτίωση των δρόμων και των πεζοδρομίων, στην κυκλοφορία και τη στάθμευση.
  • Τη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης, με πολεοδομικό σχεδιασμό, με διασφάλιση μεγάλων χώρων, με υποδομές.
  • Την τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου.

Επιπρόσθετα για τα βασικότερα θέματα της Νέας Πεντέλης, η κ. Κεχαγιά ανέφερε τα εξής:

  • Ο δασικός χώρος του λόφου του Προφήτη Ηλία θα προστατευθεί. Προειδοποίησε όσους επιδιώκουν την οικοπεδοποίησή του, με την ανοχή της σημερινής δημοτικής αρχής, ότι θα βρουν μπροστά τους στις προσπάθειές τους αυτές που έρχονται σε αντίθεση με το κοινωνικό σύνολο, την ίδια και τη Συμπολιτεία.
  • Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Νέας Πεντέλης θα γίνει κυκλοφοριακή μελέτη που θα προβλέπει μονοδρομήσεις δρόμων, ώστε να η κυκλοφορία στην πόλη να είναι άνετη και ασφαλής και να γίνουν μεγάλα πεζοδρόμια. Σε ό,τι αφορά τις πεζοδρομήσεις θα γίνει βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής περιοχής της Νέας Πεντέλης και θα δημιουργηθεί πεζοδρόμιο που θα συνδέει το κέντρο της Νέας Πεντέλης με τα Μελίσσια.
  • Για το πρόβλημα της στάθμευσης στην κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης, έχουν εντοπιστεί ήδη τρεις χώροι κοντά στην πλατεία που τουλάχιστον ένας από αυτούς μπορεί και πρέπει να γίνει υπαίθριος χώρος στάθμευσης.
  • Για τον χώρο του γηπέδου της Νέας Πεντέλης: Η Συμπολιτεία θα δρομολογήσει τη δημιουργία γηπέδου της πόλης στα Άνω Μελίσσια, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης. Την 1η τετραετία στόχος είναι να επιτευχθεί η απόκτηση του χώρου και η έγκριση των σχετικών μελετών και τη 2η η κατασκευή του γηπέδου. Μέχρι τότε όμως το σημερινό γήπεδο ποδοσφαίρου θα πρέπει να αποκτήσει χλοοτάπητα, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα κατόπιν σχετικής αδειοδότησης του δασαρχείου, δρόμο που δεν έχει ακολουθήσει ο κ. Στεργίου για αυτό και το θέμα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παράλληλα θα αρχίσει και η μελέτη για τη μελλοντική χρήση του χώρου του σημερινού γηπέδου σε χώρο πρασίνου και τη συνολική ανάπλαση του Λόφου, σε συνεργασία με το δασαρχείο και φυσικά μετά από διάλογο με τους κατοίκους.
  • Για το θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων της ΔΕΗ. Ο κ. Στεργίου επί πέντε χρόνια μιλά για χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά χρηματοδότηση δεν υπάρχει και έτσι αναγκάστηκε να καταφύγει σε δανεισμό, λύση που η Συμπολιτεία είχε προτείνει από το 2014. Σήμερα το θέμα έχει «κολλήσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εύχομαι να ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση θα επιδιωχθεί σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση Περιφέρειας Αττικής (έχουν γίνει ήδη σχετικές επαφές με υποψήφιους Περιφερειάρχες), το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου να καλυφθεί από την Περιφέρεια.
  • Για το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης, που είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί, ανέφερε ότι το σχέδιο της Συμπολιτείας είναι αυτό να γίνει σε τμήμα του χώρου των 40 στρεμμάτων των κατασκηνώσεων. Σχετική δυνατότητα υπάρχει τόσο από το δασαρχείο, όσο και από τη ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ).

Τέλος σε ερώτηση πολίτη η κ. Κεχαγιά ξεκαθάρισε ότι με τον σημερινό δήμαρχο κ. Στεργίου δεν υπάρχει κανένα επίπεδο συνεργασίας. «Είμαι εννέα χρόνια αντιπολίτευση στον κ. Στεργίου. Δεν κάθισα ποτέ σε κανένα έδρανο του κ. Στεργίου να υπηρετήσω τις δικές του απόψεις και αντιλήψεις. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν τη δεύτερη Κυριακή εμείς και ο κ. Στεργίου θα διεκδικήσουμε τη δημαρχία.  Χέρι με τον κ. Στεργίου δεν θα δώσουμε. Το λέω ξεκάθαρα. Για να τελειώνει αυτό σήμερα εδώ», κατέληξε η κ. Κεχαγιά.

Δείτε video με δήλωση Δήμητρας Κεχαγιά:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet