«Παραλιακό Μέτωπο Ελεύθερο»… ζητά η Ανυπότακτη Αττική
Περιφέρεια Αττικής

«Παραλιακό Μέτωπο Ελεύθερο»… ζητά η Ανυπότακτη Αττική

Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η σημαντική συνάντηση που διοργάνωσαν η Ανυπότακτη Αττική και η Επιτροπή Νότιου Τομέα της Λαϊκής Ενότητας στη θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», στον Άλιμο, με θέμα «Παραλιακό μέτωπο Ελεύθερο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας διενεργούνται πολύ μεγάλες επεμβάσεις από τις κεντρικές και περιφερειακές αρχές, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και παραχώρησης προς εκμετάλλευση κάθε σπιθαμής γης, από το λιμάνι του Πειραιά και το Πέραμα μέχρι το Ελληνικό και της Βουλιαγμένη», σημειώνει η ανακοίνωση της Ανυπότακτης Αττικής και προσθέτει:

«Σχεδιάζονται φαραωνικά έργα τσιμεντοποίησης, από το Φαληρικό όρμο ως τον Άγιο Κοσμά και τη μαρίνα Αλίμου. Οι πόλεις και οι κάτοικοι αποκόπτονται με  τείχη και μπάζα από τη θάλασσα, ενώ δεν τηρείται καμία μέριμνα για τις ανάγκες τους , παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων».

Τη συνάντηση άνοιξε ο νυν ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Χουντής, που έχει μέχρι σήμερα υπάρξει ο σημαντικότερος  αρωγός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάθε μίας τοπικής κίνησης που υπερασπίζεται το περιβάλλον και ιδίως το παραλιακό μέτωπο στην Αττική, αναφέρει η Ανυπότακτη Αττική.  Στην ομιλία του αναφέρθηκε συνοπτικά σε όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέματα του παραλιακού μετώπου της Αττικής και ανέδειξε την ανάγκη συντονισμού των τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, «με τους εκλεγμένους σε θεσμικά όργανα συναγωνιστές και συναγωνίστριες».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η υποψήφια περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη, η οποία τόνισε τη μεγάλη πολιτική σημασία που λαμβάνουν οι επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Ευρωκοινοβουλίου, «ως ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τον μνημονιακό μονόδρομο». Τόνισε, επίσης, την ανάγκη  έκφρασης των αγώνων των τοπικών κινήσεων και των πρωτοβουλιών των πολιτών σχετικά με τα θέματα του παραλιακού μετώπου της Αθήνας και στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεσμευόμενη ότι η Ανυπότακτη Αττική έχει τους αγώνες αυτούς στην πρώτη γραμμή του προγράμματός της.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από στελέχη που προέρχονται από ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και τα οποία περιέγραψαν όλες τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται «ενάντια στα  σχέδια της περιφερειακής αρχής, της κυβέρνησης και των τοπικών μνημονιακών πολιτικών παραγόντων, για τη διατήρηση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής και την προστασία του ελάχιστου εναπομείναντος φυσικού περιβάλλοντος και ανοιχτού ελεύθερου χώρου».

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι:

Λεωνίδας Αναγνώστου, γιατρός, νυν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλλιθέας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Πόλη στον Δρόμο, για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στις Τζιτζιφιές και το Μοσχάτο, η διαβόητη «Αττική Ριβιέρα»

Γιώργος Βλάχος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπότακτη Αττική στην Π.Ε. Πειραιά, για την επέκταση του λιμανιού κρουαζιέρας στον Πειραιά.

Μαριλένα Ιατρίδου, ακτιβίστρια για το περιβάλλον, που αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα και αιχμές αντίστασης στο Ελληνικό.

Γιούλη Καμπούρη, μέλος  της Πρωτοβουλίας Αγώνα για το Ελληνικό, χημικός και περιβαλλοντολόγος, πρώην επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος της ΕΥΕΠ/ΥΠΕΧΩΔΕ ή ΥΠΕΚΑ, για τα σχέδια ανάπλασης της μαρίνας του Αλίμου και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων.

Χρήστος Κορτζίδης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης  και νυν δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, για τον εμβληματικό αγώνα των κατοίκων για να αποτραπούν τα σχέδια Λάτση για το Ελληνικό.

Ροδούλα Κωνσταντινίδου, μέλος της επιτροπής υπεράσπισης του ρέματος της Πικροδάφνης, για το ρέμα της Πικροδάφνης και την πολιτική των περιφερειακών και άλλων αρχών σε σχέση με τη διαχείριση των ρεμάτων.

Ελένη Πορτάλιου, αρχιτέκτων, καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, μέλος της διευρυμένης Επιτροπής Σωτηρίας του Ελληνικού, για το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αντώνης Σιγάλας, λυρικός καλλιτέχνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής, για την «Αττική Ριβιέρα», αλλά και τις πολιτικές περιστολής των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet