Γ. Μυλωνάκης: Με όραμα, σχέδιο και δουλειά μπορούμε να Αλλάξουμε τα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Με όραμα, σχέδιο και δουλειά μπορούμε να Αλλάξουμε τα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής είχαν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης Κίνηση Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννη Μυλωνάκης με κατοίκους της περιοχής, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της δράσης «Μιλάμε με τις γειτονιές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κρητικίδης, Γιάννης Λογοθέτης, Ελισάβετ Πετσατώδη και Κώστας Χατζηανδρέου, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Γάκη, Μυρσίνη Ζαφειράκη, Πέτρος Διακογιάννης, Βασίλης Κάκκος, Έλλη Κομνηνού, Ορέστης Κύρτσης, Τάνια Νικολούλια, Έφη Παστίδου, Γιώργος Σάρρας, Λαμπρινή Σιούλα και Μάκης Τάρλας.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γ. Μυλωνάκης, αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως το αθλητικό κέντρο, οι παιδικές χαρές, η αποπεράτωση του παιδικού σταθμού και η δημιουργία νηπιαγωγείων και γυμνασίου, η δημιουργία δικτύου ασφαλών διαδρομών, η ασφάλεια και ο φωτισμός κ.ά. Επίσης, παρουσίασε τις θέσεις των Αλλάζουμε για την περιοχή, μίλησε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και για την ολιστική προσέγγιση που έχει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» για την Αγία Παρασκευή.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κρητικίδης, στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους, τόνισε ότι δόθηκε αγώνας ώστε τα Πευκάκια να μην θεωρούνται το «παρακατιανό κομμάτι» της Αγίας Παρασκευής και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα ώστε η περιοχή να ομορφύνει ακόμα περισσότερο. Επίσης, είπε ότι «τη δημοτική παράταξη Αλλάζουμε αποτελούν νέοι άνθρωποι, με ορμή, ικανότητες και διάθεση για δράση και γι’ αυτό τα μέλη της Συμμαχίας Ευθύνης αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε αυτήν, προκειμένου να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια, με την εμπειρία που έχουν σε θέματα διοίκησης». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε σήμερα για το παρελθόν, αλλά να δούμε το μέλλον και ζήτησε από τον κόσμο να βοηθήσουν τον αγώνα που γίνεται, ώστε στις προσεχείς εκλογές οι Αλλάζουμε να διεκδικήσουν με αξιοπιστία τη νίκη».

Με την παρέμβασή της η Ελισάβετ Πετσατώδη εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας κέντρου γειτονιάς στην περιοχή των Πευκακίων και τον ρόλο που μπορεί να παίξει σε αυτό η δημιουργία του αθλητικού κέντρου. Επίσης τόνισε τη σημασία του ενεργού ρόλου των κατοίκων και της πίεσης που αυτοί μπορούν να ασκήσουν μέσω του συλλόγου τους προκειμένου η εκάστοτε δημοτική αρχή να μην παραιτείται και να είναι διεκδικητική προς όφελος των κατοίκων και της πόλης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Λαμπρινάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων «Αναγέννηση», οι πρώην πρόεδροι Στέφανος Μπακογιάννης και Γιώργος Γεωργίου, τα μέλη του Συλλόγου, Θάνος Γιώτας και Χρήστος Λαμπρόπουλος, η Αγλαΐα Γεωργακοπούλου, πρ. αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και η Ιωάννα Κουτσουρά, γραμματέας του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού.

Όπως σημείωσε ο Χρ. Λαμπρινάκης, η δουλειά του Συλλόγου είναι να ασκεί πίεση στον Δήμο για μια πιο ανθρώπινη συνοικία, ενώ ο Στ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχε με τον Γ. Μυλώνακη και τόνισε ότι χάρη στην έγκαιρη ενημέρωση που είχαν από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης απετράπη το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία «υπερτοπικού» αθλητικού κέντρου και επί της ουσίας ορισμό της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ ως διαχειρίστριάς του. Τέλος, ο Γ. Γεωργίου είπε ότι δεν είναι τα λόγια που τον πείθουν, αλλά η εμπειρία συνεργασίας, που για τον ίδιο αποτελεί δείκτη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γ. Μυλωνάκη.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, έθεσαν το ζήτημα αν η εισφορά σε χρήματα των κατοίκων των Πευκακίων πηγαίνει σε κάποιο ιδιαίτερο λογαριασμό ούτως ώστε να είναι ανταποδοτική στα Πευκάκια ή χάνεται γιατί πηγαίνει σε γενικό λογαριασμό του Δήμου, καθώς και αν το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αλλάζει χαρακτηρισμό σε οικόπεδα με αφορμή την εναπόθεση μπάζων στο οικόπεδο του αθλητικού κέντρου, ερωτήματα στα οποία έδωσαν απαντήσεις ο Γιάννης Μυλωνάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Αλλάζουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet