Σε τοπικές συγκεντρώσεις σε Χαλάνδρι και Πειραιά ο Γ. Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Σε τοπικές συγκεντρώσεις σε Χαλάνδρι και Πειραιά ο Γ. Πατούλης

«Θα διεκδικήσουμε πολλά για την Αττική του μέλλοντος και της ευημερίας» διαμήνυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας σε πολυπληθείς εκδηλώσεις τοπικών φορέων και πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά και στο Χαλάνδρι.

Ειδικότερα στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση με θέμα «Ευρώπη και Περιφέρεια» παρουσία και του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκη, αλλά και στη συγκέντρωση πολιτών που διοργάνωσε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική, Β. Παπαδοπούλου, που πραγματοποιήθηκαν στο Χαλάνδρι, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Αττική βρίσκεται στα τελευταία βαγόνια της ανάπτυξης, σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ευρώπης.

«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%», τόνισε και πρόσθεσε ότι στους στόχους του είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Ακολούθως παραβρέθηκε σε εκδήλωση πολιτών στον Πειραιά που διοργάνωσε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική Σ. Αντωνάκου.

Ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάγκη να στηριχθούν με έργα και παρεμβάσεις ο  Πειραιάς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, επισημαίνοντας ότι «μπορούν να γίνουν οι ατμομηχανές ανάπτυξης της χώρας αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία». Όπως ανέφερε, η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής, βάσει των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Γαλάζιου Τουρισμού και της Κυκλικής Οικονομίας, είναι προτεραιότητα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας, σε μια χώρα με τεράστια ναυτική παράδοση, σε συνδυασμό με την προώθηση προγραμμάτων μαθητείας κι εκπαίδευσης σε ειδικότητες σχετικά με τη ναυπηγική βιομηχανία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet