Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: «Τροχονόμος» των αντιλαϊκών κατευθύνσεων η διοίκηση Μαρκόπουλου
Αυτοδιοίκηση

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: «Τροχονόμος» των αντιλαϊκών κατευθύνσεων η διοίκηση Μαρκόπουλου

Ένα ακόμη Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ 2020 – 2023), προσανατολισμένο πλήρως στις ανάγκες του κεφαλαίου και ευθυγραμμισμένο μέχρι κεραίας με την κυβερνητική πολιτική, κατέθεσε και ψήφισε στις 23/4 στο Δημοτικό Συμβούλιο η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Μαρκόπουλου, όπως ενημερώνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου.

«Αποτελεί τρανή απόδειξη ότι και η σημερινή δημοτική αρχή είναι “τροχονόμος” των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της κυβερνητικής πολιτικής, που φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών, αυτή τη φορά στον βωμό της “Δίκαιης Ανάπτυξης” του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή, με τη λιτότητα, την επιτροπεία, όπως και τους πάνω από 700 μνημονιακούς νόμους να βρίσκονται σε ισχύ» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη και προσθέτει:

«Σύμφωνα με το ψηφισμένο σχέδιο έγινε δεκτή από την απερχόμενη πλειοψηφία, χωρίς αντιρρήσεις ή διαφοροποιήσεις, η πρόβλεψη της Κυβέρνησης για την επόμενη 4ετία οι επιχορηγήσεις από τον Τακτικό Κρατικό Προϋπολογισμό να μειωθούν στα 7,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όταν στον απολογισμό του 2018 ήταν 10,6 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, να είναι μειωμένη η κύρια κρατική επιχορήγηση σε ετήσια βάση σε σχέση με το 2018 κατά 3,3 εκατ. ευρώ (-31%)! Να πώς συγκροτούνται τα ματωμένα πλεονάσματα για τους δανειστές, για καρβέλια στο μεγάλο κεφάλαιο και οι “δημοσιονομικοί χώροι” για τα προεκλογικά ψίχουλα.

»Παράλληλα, για το 2019 προβλέπει τελικές δαπάνες 19,6 εκατ. ευρών, ενώ για την 4ετία 2020-2023 προβλέπει δαπάνες κατά μέσο όρο 19,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όταν στον απολογισμό του 2018 ήταν 21,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή προβλέπει να είναι μειωμένες οι δαπάνες σε ετήσια βάση σε σχέση με το 2018 κατά 2,5 εκατ. ευρώ (-12%)! Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ο μηδενισμός από φέτος μέχρι το 20123 του κονδυλίου «Κοινωνικές Παροχές», όταν στον απολογισμό του 2018 ήταν 3.8 εκατ. ευρώ! Τα 2,5 εκατ. ευρώ μειωμένου Πρ/σμού τον χρόνο, σημαίνουν αύξηση δημοτικών τελών και κάθε είδους παράβολων τουλάχιστον κατά 7-7,5 εκατ. ευρώ την τριετία 2019-21, είτε μικρότερη αύξηση σε συνδυασμό με εκχώρηση στο κεφάλαιο τμημάτων της δημοτικής περιουσίας (π.χ. Παλαί…) για εκμετάλλευση. Ουσιαστική δηλαδή αφαίρεση της χρήσης τους από τους δημότες και έμμεσου χαρατσώματός τους! Σημαίνουν ένταση του φορο-κυνηγητού των λαϊκών στρωμάτων της πόλης με κατασταλτικά μέτρα.

»Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα έσοδα και τους στόχους του Προϋπολογισμού του Δήμου προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Δραστική μείωση των τελών καθαριότητας για την κατοικία.
  • Δραστική μείωση των τελών καθαριότητας για την επαγγελματική στέγη των μικρών ΕΒΕ.
  • Αύξηση μόνο στις εκμεταλλεύσεις των μεγάλων εμπορικών και άλλων μονοπωλιακών ομίλων.
  • «Πάγωμα» πλειστηριασμών και κατασχέσεων λογαριασμών για μικροχρέη στον Δήμο.
  • Στόχος μας ο μηδενισμός της συμμετοχής των δημοτών στους παιδικούς σταθμούς και τους αθλητικούς χώρους.
  • Αξιοποίηση του αποθεματικού για στήριξη των σχολείων, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Ανέγερση άμεσα νέων παιδικών σταθμών. Διεκδίκηση πρόσθετων κονδυλίων από Περιφέρεια και Κυβέρνηση.

»Γι’ αυτό και διεκδικούμε την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων μας στις επερχόμενες εκλογές, να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή στο Γαλάτσι. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, έχει τη θέληση το πρόγραμμα και τη δύναμη, ενισχυμένη αποφασιστικά από την ψήφο των Γαλατσιωτών, να μετατρέψει τον Δήμο από πλασιέ της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, σε μετερίζι λαϊκής αντίστασης, διεκδίκησης και όχι υποταγής απέναντι στο κεντρικό Κράτος, συνεπούς πάλης.

»Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε πριν λίγες μέρες τροπολογία του ΚΚΕ που έδινε τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για ολική ή μερική διαγραφή πάσης φύσεως χρεών. Με αυτή την πρόταση μπορούν να απαλλαγούν από τα χρέη μακροχρόνια άνεργοι, οι ενταγμένοι στο ΚΕΑ, τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες. Πρέπει να καταδικαστεί, με ψήφο στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

»Για να πάψουμε να μετράμε τη μιζέρια μας και να θυσιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας στον βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης, του ματωμένου πλεονάσματος και των νατοϊκών δαπανών. Για να βγούμε στην αντεπίθεση, στον δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης, στον μοναδικό δρόμο για να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε και όλο τον πλούτο που παράγουμε.

»Καλούμε τον λαό να μην εξαπατηθεί από την κυβέρνηση και τον ψευτοκαυγά που στήνει με τη Ν.Δ., να δυναμώσει τη φωνή και τον αγώνα του. Να στηρίξει αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στον Δήμο και την Περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet