Το Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής στον διαγωνισμό «Land Rover 4×4 in Schools»
Κοινωνία

Το Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής στον διαγωνισμό «Land Rover 4×4 in Schools»

Η ομάδα «Force by Four» μας προσκαλεί, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 (10:00π.μ. έως 17:00μ.μ.), το Σάββατο 18 Μαΐου (10:00π.μ. έως 18:00μ.μ.) και Κυριακή 19 Μαΐου (12:00μ.μ. έως 14:00μ.μ.) στον τέταρτο όροφο του «The Mall Athens», στο Μαρούσι, για να βιώσουμε μια μοναδική τεχνολογική εμπειρία υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για τους εθνικούς τελικούς του διεθνούς διαγωνισμού «Land Rover 4×4 in Schools».

Φέτος, η ομάδα «Force by Four» θα συμμετέχει για ακόμα μια φορά στον διαγωνισμό, αυτή τη φορά όμως υπό την αιγίδα του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Έχει δημιουργηθεί μια εξαμελής ομάδα προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρόκληση αυτή.

Η «Force by Four», με τις δύο προηγούμενες συμμετοχές της, κέρδισε εφτά (7) βραβεία αναγνώρισης των προσπαθειών της, αυτό της καλύτερης ιστοσελίδας, δύο φορές της καλύτερης φωτογραφίας της εβδομάδας, της καλύτερης ομάδας από όλα τα Γυμνάσια πανελλαδικώς, Εξόχου «ευ αγωνίζεσθαι», καλύτερης προφορικής παρουσίασης και καλύτερου χαρτοφυλακίου (portfolio).

O διαγωνισμός τεχνολογίας STEM Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Land Rover 4×4 in Schools 2019

O διαγωνισμός τεχνολογίας STEM Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Land Rover 4×4 in Schools 2019 είναι ένας διεθνής βιωματικός διαθεματικός διαγωνισμός για την ενίσχυση της διδασκαλίας στα σχολεία των Φυσικών Επιστημών, Νέων Τεχνολογιών, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM εκπαίδευση). Στο πλαίσιο συμμετοχής τους στον διαγωνισμό, οι μαθητές δημιουργούν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (4×4), σύμφωνα με τους Τεχνικούς Κανονισμούς που δίνονται από τους διοργανωτές. Το όχημα πρέπει να έχει δυνατότητες παρόμοιες με ενός κανονικού οχήματος 4×4 και να μπορεί να κατευθυνθεί εξ αποστάσεως, να διασχίσει με επιτυχία μια «off road» απαιτητική πίστα αγώνων, γεμάτη με πραγματικά εμπόδια. Στους Παγκόσμιους Τελικούς κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί με μία τουλάχιστον ομάδα μαθητών.

Ο διαγωνισμός αυτός υλοποιείται σε παραπάνω από 30 χώρες παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών μέσω της εκπαίδευσης STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics). 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet