Ευαγγελία Κουφοπαντελή: Πολίτες σε Δράση και για τα ζώα συντροφιάς
Κοινωνία

Ευαγγελία Κουφοπαντελή: Πολίτες σε Δράση και για τα ζώα συντροφιάς

«Για την παράταξη Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν και τα δικαιώματα των τετράποδων “συνδημοτών”, των ζώων συντροφιάς, τα οποία συνιστούν συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα, που χρήζουν μέριμνας για τη φροντίδα και ευζωία τους» αναφέρει η Ευαγγελία Κουφοπαντελή, υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού.

Το πρόγραμμα της παράταξης για τα ζώα συντροφιάς, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα δικαιώματα των τετράποδων, περιλαμβάνει, σύμφωνα με την κ. Κουφοπαντελή, τις εξής δράσεις:

  1. Λειτουργία αυτόνομου γραφείου διαχείρισης ζώων συντροφιάς, με αποκλειστική αρμοδιότητα την υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού σκυλιών και γατιών της πόλης.
  2. Υλοποίηση προγράμματος σήμανσης, στειρώσεων, εμβολιασμού, αποπαρασιτώσεων και θεραπείας.
  3. Καταγραφή του αδέσποτου πληθυσμού.
  4. Υλοποίηση προγράμματος Υιοθεσιών, με στόχο τη μείωση και τον έλεγχο του αδέσποτου πληθυσμού.
  5. Μέριμνα για τη σίτιση και πόση των ζώων μετά την επανένταξή τους, με δημιουργία κατάλληλων σημείων σίτισης, όπου σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση αδέσποτου πληθυσμού.
  6. Δημιουργία μητρώου εθελοντών και ευαισθητοποιημένων δημοτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
  7. Μέριμνα για τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών, ιδιαίτερα σε περίπτωση αργιών και σαββατοκύριακων.
  8. Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα όπως οι υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς, οι απαιτήσεις της υπεύθυνης υιοθεσίας, οι κανόνες συμβίωσης με ένα κατοικίδιο, οι τρόποι βοήθειας των αδέσποτων ζώων και ο ρόλος του Δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

«Η φροντίδα και η προστασία των ζώων συντροφιάς συνιστά για την παράταξή μας πράξη Πολιτισμού και γι’ αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής αναβάθμισης της Πόλης μας», σημειώνει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet