Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές

Τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις στην ανάδειξη των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι χαρακτήρισε ως προτεραιότητα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης  σε συνάντηση που πραγματοποίησε με σπουδαίους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Ολυμπιονίκες κωφών, διακεκριμένους αθλητές και εκπροσώπους του Ολυμπιακού Κινήματος. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική, Γ. Μπουλούκος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στους στόχους του είναι, σε συνεργασία με φορείς και ανθρώπους που έχουν εμπειρία και αποδεδειγμένη προσφορά στον χώρο του αθλητισμού, να αναπτυχθεί ένα δίκτυο αθλητικών προγραμμάτων και υποδομών σε κάθε γειτονιά της Αττικής. «Θα επιδοτήσουμε αθλητικές δράσεις προκειμένου να μυήσουμε τα νέα παιδιά στις αξίες και τα αγαθά του αθλητισμού» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο αθλητισμός εκτός από σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορεί να αποτελέσει, με σωστές στρατηγικές κινήσεις, έναν από τους πυλώνες της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η κατάλληλη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων  για τη διεξαγωγή παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων, η δημιουργία πρότυπων προπονητικών κέντρων διεθνών προδιαγραφών καθώς και η εξασφάλιση στέγασης σε αθλητικούς συλλόγους, ομάδες και ομοσπονδίες, αποτελούν μερικές από τις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου».

Μεταξύ των παρισταμένων η αργυρή Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, Βούλα Κοζομπόλη, η οποία επεσήμανε τις κοινωνικές δράσεις των αθλητών και την ανάγκη στήριξης στους ενεργούς αθλητές μας αναγνωρίζοντας παράλληλα τη συνδρομή της ΚΕΔΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα στη στήριξη υλοποίησης προγραμμάτων για τους νέους.

Ο Γιώργος Μπουλούκος από την πλευρά του μίλησε για τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ολυμπιονικών – διακεκριμένων αθλητών με την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων. Μια τοποθέτηση με την οποία συμφώνησε ο Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος εστιάζοντας και στην ιατρική ιδιότητα του κ. Πατούλη πρότεινε δράσεις προς όφελος της νεολαίας ως προς τους άξονες της υγείας του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής.

Η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ντόρα Πάλλη, τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και τη σημαντική εθελοντική συμβολή των αθλητών στα προγράμματα για παιδιά, ενώ σημαντική ήταν και η παρέμβαση του αργυρού Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ, για τα οποία ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι καταλαμβάνουν ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet