Γιώργος Ντυμένος: Αλλάζουμε όλοι μαζί…
Πολιτική

Γιώργος Ντυμένος: Αλλάζουμε όλοι μαζί…

Ονομάζομαι Γιώργος  Ντυμένος, αλλά μικρή σημασία έχει. Στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφέρομαι ατομικά, αλλά με την ιδιότητα του μέλους μίας παρέας, των Αλλάζουμε. Άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογικών, ακόμη και ταξικών αν προτιμάτε, αποχρώσεων, οι οποίοι όμως αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Βλέπετε, στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει το «εγώ» αλλά το «εμείς», με στόχο να δώσουμε στην Αγία Παρασκευή μία διαφορετική όψη και χροιά.

Γράφει ο Γιώργο Ντυμένος*

Αν θελήσετε να ακούσετε βαρύγδουπα λόγια  ή πομπώδεις υποσχέσεις, δυστυχώς θα σας απογοητεύσω. Είναι ένα έμφυτο ταλέντο που απαντάται μόνο στους επαγγελματίες πολιτικούς. Προσωπικά δεν διεκδικώ αντίστοιχο τίτλο. Βλέπετε ανήκουμε, ως επί το πλείστον, στην «καμένη»  από τις φανφάρες γενιά, που πλέον κουράστηκε από το παλιό. Είμαστε από εκείνους που γελούν με τα εργοτάξια λίγο πριν τις εκλογές και ανδρώθηκαν με τις σχετικές γελοιογραφίες των Κυρ και Αρκά.

Να σας πω την αμαρτία μου, ορισμένες φορές νιώθω και προσβεβλημένος, όταν τέτοιες ημέρες ακούω τη λέξη «έργα». Αισθάνομαι ότι με αντιμετωπίζουν λες και προέρχομαι από τη «χώρα των Λωτοφάγων». Σαν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Έφθασα στα 40. Νισάφι.

Θα αναρωτηθεί κάποιος και εύλογα, γιατί να στραφεί στους Αλλάζουμε. Στην Ελλάδα των τόσων μνημονίων, προβάλλει ουτοπικό να πούμε ότι θα λύσουμε το οικονομικό σας πρόβλημα. Θυμάστε την ατάκα του Βασίλη Αυλωνίτη «και ποτάμια θα σας φτιάξουμε»; Με κάτι ανάλογο αντιστοιχεί. 

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Για το μόνο που βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά είναι ότι θα παραμείνουμε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ο,τι είμαστε δηλαδή. Όχι έγκλειστοι σε κάποιο γραφείο και αποκομμένοι σε έναν δικό μας κόσμο. Οπότε  ξέρετε πού θα μας βρείτε και φυσικά δεν θα είναι ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος κ.ο.κ.  Οι τίτλοι προσδιορισμού για εμάς είναι Γιάννης, Ελισσάβετ, Κώστας, Τάνια, Έφη, Όλγα και πάει λέγοντας…

Βιώνουμε ανάλογα προβλήματα με εσάς. Στα ίδια πεζοδρόμια περπατάμε, μαζί αγωνιούμε για μία θέση πάρκινγκ, τους ίδιους δρόμους διασχίζουμε, ανάλογες εικόνες ντροπής βλέπουμε. Συγγνώμη για τον τόνο και το ύφος, αλλά η θέα του κολυμβητηρίου-γιαπί μου προκαλεί θυμό. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ακόμη ζω στην οδό Έαρος και πρόλαβα την τότε παιδική χαρά. Πλέον το κτίσμα στέκεται σαν ένα μνημείο, ώστε να μας θυμίζει τα λάθη μας. Όλων μας, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι πράξαμε.

Αρκετοί από όσους διαβάζουν αυτά τα λόγια εργάζεστε εκτός Αγίας Παρασκευής. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί π.χ. οι συνάδελφοί σας πάνε για ψώνια ή για βόλτα στο διπλανό Χαλάνδρι; Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι εκεί, αλλά γιατί εμείς να θυμίζουμε «γκέτο»;

Προς Θεού, δεν λέω να οδηγηθούμε από τη μία άκρη στην άλλη. Αλλά η ανάπτυξη τοπικής αγοράς προσελκύει κόσμο, ανοίγει μαγαζιά, τόσο εμπορικά όσο και καφέ/εστίασης, δημιουργεί θέσεις εργασίας που, ως επί το πλείστον, καλύπτονται από νέους της περιοχής και δημιουργεί ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων.

Υπάρχουν πάρκα και ανεκμετάλλευτα οικόπεδα, διαθέτουμε πράσινο που δυστυχώς σπανίζει στο μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου και εμείς… απλώς κοιτάμε.

Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές, εν μέσω πολιτικής πόλωσης και αντιπαράθεσης. Μακριά από εμάς. Όχι ότι δεν έχουμε άποψη, αλλά να με συμπαθάτε, στον Δήμο μου δεν θα βάλω… Δερβέναγα κανέναν κομματικό μηχανισμό, πόσο μάλλον εκείνους που μας οδήγησαν στα βράχια.

Στις 26 Μαΐου δεν αποφασίζουμε για το ποιος θα μας κυβερνήσει, αλλά για εκείνους που μπορούν να βάλουν ένα λιθαράκι για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Σε απλά πράγματα, που όμως κάνουν τη διαφορά. Στην ανύπαρκτη τοπική συγκοινωνία, στη διευκόλυνση των ατόμων της τρίτης ηλικίας, στην επίλυση προβλημάτων που τώρα βαλτώνουν στη γραφειοκρατία. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να διευθετηθούν, αρκεί οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της τυπολατρίας. Όχι, ένα σπασμένο μάρμαρο στο πεζοδρόμιο δεν επιδιορθώνεται με σφραγίδες, έγγραφα και συσκέψεις, αλλά με θέληση και αποφασιστικότητα,

Υπάρχουν τόσα πολλά να ειπωθούν, όμως σε τόσο σημαντικά ζητήματα καλύτερα είναι να… μιλάνε οι πράξεις.

Υ.Γ. Αν απορείτε με τον πρώτο πληθυντικό είναι γιατί  στις 26 Μαΐου Αλλάζουμε όλοι μαζί.

*Δημοσιογράφος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Αλλάζουμε

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet