Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαρούσι
Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαρούσι

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαρούσι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στην πλατεία του ΗΣΑΠ, παρουσία πλήθους κόσμου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και ο Θανάσης Φωτόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του ο Γ. Λιονής, αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως ριζικά διαφορετικός από τη Ν.Δ.,τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα των πολλών. Προωθεί όλα τα μέτρα που έχει σήμερα ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο για να στηρίξει την κερδοφορία του, απ’ τη μείωση του μέσου μισθού, τη μεταφορά των φορολογικών βαρών στις πλάτες του λαού, τις υπεραποσβέσεις και τις φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, τις επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Υπηρετεί τους μεγάλους ομίλους φορώντας έναν τάχα φιλολαϊκό μανδύα. Πρόκειται για έναν προβατόμορφο λύκο που έχει την αποστολή να τσακίσει τους εργαζόμενους εμφανιζόμενος ότι τάχα τους εκπροσωπεί. Γι’ αυτό και λαμβάνει συνεχώς επιβραβεύσεις. Απ’ τις ΗΠΑ και την καγκελάριο Μέρκελ, που πλέον έχει γίνει ο πιστότερος φίλος και σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα, μέχρι τον ΣΕΒ και τις εργοδοτικές οργανώσεις που στηρίζουν τον Αλέξη αναφανδόν.

»Γι’ αυτό αστείο και πολιτικά επικίνδυνο είναι το δίλημμα για αλλαγή Συσχετισμών για αλλαγή στην Ε.Ε. που φέρνει. Αστείο να το προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξε ένα δημοψήφισμα και μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Πολιτικά επικίνδυνο γιατί δεν μπορεί να προτείνει κάτι διαφορετικό.

»Το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο είναι μια ξαναζεσταμένη προχθεσινή σούπα υποσχέσεων πως μπορεί να υπάρξει μια φιλολαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη.

»Η πραγματικότητα είναι πως η Ε.Ε. δεν αλλάζει. Ήταν είναι και θα είναι φύλακας κερδών κεφαλαίου, και οι διαφορετικές προσεγγίσεις… νεοφιλελεύθερη- σοσιαλδημοκρατική δεν αντανακλούν διαφορετικές λύσεις για τους λαούς, που πληρώνουν το μάρμαρο σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για διαφορετικές επιλογές για το ποια μερίδια κεφαλαίου, ποιες χώρες θα κερδίσουν λιγότερο ή περισσότερο. Κοινός παρονομαστής παραμένει πάντα το τσάκισμα του λαού… για θωρακιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

»Είναι τουλάχιστον αστείο ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να εμφανιστεί ως ριζικά διαφορετικός απ’ τη Ν.Δ.

»Συμφωνούνε ΑΠΟΛΥΤΑ στην σημασία ισχυροποίησης της φυλακή των λαών που λέγεται ΕΕ, συμφωνούνε απόλυτα στην ανάγκη προώθησης των σχεδίων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

»Συμφωνούνε ΑΠΟΛΥΤΑ, στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης, στους χαμηλούς μέσους μισθούς, στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

»Συμφωνούνε ΑΠΟΛΥΤΑ, στην φοροεπίθεση στον λαό, στο τσάκισμα μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη, να αποπληρωθεί το χρέος, για το οποίο ούτε ευθύνεται, ούτε καρπώθηκε ο λαός.

»Συμφωνούνε ΑΠΟΛΥΤΑ για την ανάγκη ενός κράτους που θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

»Συμφωνούνε ΑΠΟΛΥΤΑ πως κύριο ζήτημα είναι η δημοσιονομική τακτοποίηση και η αντιπαράθεση τους για τις συντάξεις περιορίζεται στο αν οι “αντοχές της οικονομίας” επαρκούν».

Ο Θανάσης Φωτόπουλος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο πώς οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση έδωσαν τη μάχη το προηγούμενο διάστημα, στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής για μια σειρά από ζητήματα.

«Την προηγούμενη πενταετία στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό δώσαμε τη μάχη στηρίζοντας λαϊκά αιτήματα, διεκδικώντας μέτρα, πιέζοντας για λύσεις – ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας. Φέραμε για συζήτηση δεκάδες αιτήματα κατοίκων, αποσπώντας συχνά επιμέρους λύσεις. Κόντρα στη λογική της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που μας έλεγαν ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, βάζαμε  τα σοβαρά προβλήματα του λαού όπως της ανεργίας, της μόνιμης εργασίας για όλους, της αύξησης των μισθών και συντάξεων κ.ά. Γιατί για μας ο Δήμος μπορεί να συμβάλει μαζί με τα συνδικάτα και τους συλλόγους να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης και λύσεις, όπως έκαναν οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία.       

»Όλα αυτά τα χρόνια στις γειτονιές της πόλης, στους χώρους δουλειάς, στον πολιτισμό, στα σχολεία, σε όλες τις δομές του Δήμου και τις υπηρεσίες. Στηρίξαμε τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δήμου, ανεξάρτητα από τις εργασιακές τους σχέσεις, τους εργαζόμενους που με τη δουλειά τους κρατούν όσο μπορούν τις υποβαθμισμένες λειτουργίες στην πόλη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες της δημοτικής αρχής αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων για την υλοποίηση μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων στην περιοχή και τις συνέπειες που αυτές είχαν- και θα έχουν- στην καθημερινότητά τους. Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Απέναντί μας δεν έχουμε “κάποια πρόσωπα υποψηφίων δημάρχων”, ικανά και αυτοδημιούργητα ή ονόματα – λύσεις ανάγκης. Έχουμε τους υποψήφιους κομμάτων. Των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή αυτών που κυβερνούν, του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λογικό να  ντρέπονται να εμφανίσουν τις κομματικές τους ταυτότητες και τις κρύβουν στα συρτάρια.

»Οι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων έχουν “προίκα” την πολιτική τους, έχουν δοκιμαστεί με τη θητεία τους σε δημόσιους οργανισμούς, όπως ο κύριος Αμπατζόγλου, κουβαλάνε τα “έργα και τις ημέρες” των τριών μνημονίων που ψήφισαν και μιας δωδεκαετίας Πατούλη που πιστά υπηρέτησε. Γι’ αυτό άλλωστε ο συνδυασμός του μοιράζεται σχεδόν σε όλες τις άλλες παρατάξεις.

»Έχουμε υποψήφιους δημάρχους που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι στη διοίκηση Πατούλη Όλοι μαζί σήκωναν το χέρι τους στα συμβούλια και ψήφιζαν, στήριζαν την πολιτική της δημοτικής αρχής, είναι συνυπεύθυνοι για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη μας.

»Όπως ο αντιπερειφεριάρχης κ. Καραμέρος που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανοιχτοχέρης για τους επιχειρηματίες, την εκκλησία και τους λοιπούς αναξιοπαθούντες, αλλά για το Μαρούσι δεν μπορούσε να δώσει δεκάρα τσακιστή για να μην πνιγόμαστε όταν βρέχει.

»Ας εξηγήσουν στους Μαρουσιώτες πως γίνεται να συμφωνούν με το νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας που χαραχτηρίζει την πόλη μας “πόλο εθνικής και μητροπολιτικής εμβέλειας… με εξειδίκευση στις επιχειρήσεις, το υπερτοπικό εμπόριο, την αναψυχή…” , να οραματίζονται ένα Μαρούσι “κομβικό προορισμό για επιχειρηματική δραστηριότητα” από την μια και από την άλλη τάχα να αγαπάνε και να σκέφτονται το Μαρούσι.

»Έχουμε επίσης δήθεν αριστερούς και προοδευτικούς υποψήφιους που κατεβαίνουν μαζί με εθνικιστές και μάλιστα καλούσαν και εμάς στην ενότητά τους για να συμβάλουμε όλοι μαζί για την παραγωγική ανάπτυξη της πόλης, όπως ο κ. Μαγιάκης που όπως δηλώνει δεν είναι ενάντια στην επιχειρηματικότητα, αρκεί να είναι υγιείς… 

»Έχουν ένα κοινό όραμα, να προσελκύσουν επενδυτές , κοιμούνται και ξυπνάνε με την ανάπτυξη να έρχεται στο Μαρούσι. Με στόχο ΤΑ ΚΕΡΔΗ. Κέρδη για το κεφάλαιο, για τους ομίλους που θα επενδύσουν. Αυτό το στόχο έχει ο φαρμακοβιομήχανος που θα επενδύσει με κρατική επιχορήγηση 1,5 δις ευρώ στο ΟΑΚΑ, να βγάλει κέρδος θέλει και δεν σκέφτεται το δικαίωμα στην άθληση. Το ίδιο και ο άλλος επιχειρηματίας με το καζίνο.

»Σήμερα χρειάζεται να περάσουμε απέναντι , αξίζει να αγωνιστούμε για ανοίξει ο δρόμος  της ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες του Λαού. Τα σύγχρονο, το ρεαλιστικό και εφικτό σήμερα είναι να υπάρχει μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου, να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται το Μαρούσι, να ολοκληρωθεί ο αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα δημόσια κτήρια, να χτιστούν σύγχρονα  σχολειά και παιδικοί σταθμοί, να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης όλες οι περιοχές που ακόμη είναι εκτός, που δεν έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές, να φτιαχτεί δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, δημοτικό θέατρο και άλλα πολλά που θα συνεχίσουμε να  τα διεκδικούμε μαζί με τους κατοίκους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet