Νίκος Πέππας: Η αγάπη μου για το Μαρούσι, το κίνητρό μου να ασχοληθώ με τα κοινά
Πολιτική

Νίκος Πέππας: Η αγάπη μου για το Μαρούσι, το κίνητρό μου να ασχοληθώ με τα κοινά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρούσι. Φοίτησα στα σχολεία της πόλης μας και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως ηλεκτρονικός, με εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες. Επιχειρηματικά δραστηριοποιούμαι στον χώρο του εμπορίου και ειδικότερα στον τομέα του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Γράφει ο Νίκος Πέππας*

Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου από το 2006 έως και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα,  έχω διατελέσει μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου.

Σήμερα είμαι πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου μας, καθώς και μέλος σε πολλούς αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μου.

Με κριτήρια τη συνεχή ανοδική πορεία της πόλης μας τα τελευταία χρόνια,  τον σεβασμό σε εκείνες και εκείνους που συνεργαστήκαμε, τη συνέχεια αλλά και τον αναγκαίο εμπλουτισμό του πολιτικού έργου που συντελέσθηκε, αλλά εξίσου, την εκτίμηση από την πολύχρονη συναδελφική συνεργασία και προσωπική φιλία μου με τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Βραχνό, αποφάσισα να διεκδικήσω εκ νέου την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής, Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή.

Η αγάπη μου για την πόλη στην οποία γεννήθηκα και ανδρώθηκα με οδήγησε στο να ασκώ τα καθήκοντά μου με συνέπεια και ευθύνη και με γνώμονα πάντα τον δημότη.

Η αγάπη μου για το Μαρούσι αποτέλεσε και το κίνητρό μου να ασχοληθώ με τα κοινά. Πιστεύω ότι κάποιος που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης του έχει να κερδίσει πολλά, ασχέτως πόσο του έχουν κοστίσει εκείνα που έχει δώσει.

Κατά τη γνώμη μου, η συμμετοχή στα κοινά είναι  υποχρέωση όλων των πολιτών, άσχετα αν έχουν κάποια θέση, καθώς είναι καλό να γνωρίζουν και να συζητάνε τα προβλήματα, να προτείνουν λύσεις και να ψηφίζουν επιλέγοντας ποιες και ποιοι είναι ικανοί να προσφέρουν και όχι με δευτερεύοντα υποκειμενικά κριτήρια, όπως η φιλία ή η συγγένεια.

Έχω τη χαρά και την τιμή να έχω επιλεγεί πολλές φορές από τους συμπολίτες μου, να με εμπιστευτούν και να με προτείνουν σε σημαντικές θέσεις στον Δήμο μας. Επίσης, έχω συνομιλήσει και συνεργαστεί με πάρα πολλούς δημότες για καθημερινά προβλήματα της πόλης μας, για διάφορες ανάγκες των κατοίκων, καθώς και για να προχωρήσει κάποιο πρόγραμμα από το οποίο επωφελήθηκαν κάτοικοι.

Πρόκειται για ιδιαίτερη τιμή και νιώθω ευγνωμοσύνη και πολύ τυχερός που οι συμπολίτες μού έδωσαν αυτή την ευκαιρία να συμμετέχω στα δημοτικά πράγματα. Όποιος δεν νιώθει ότι κέρδισε από αυτήν του τη συμμετοχή, δεν έχει καταλάβει το νόημα.

Ιδιαίτερη χαρά, στο πλαίσιο της πολιτικής μου δράσης, αποτελεί επίσης η συνεργασία μου με ανεξάρτητες δομές της πόλης μας, όπως είναι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και σχολεία, ΚΑΠΗ κ.λπ., με κοινό στόχο  την υποστήριξη της ελεύθερης και ανεξάρτητης τοπικής δημιουργίας.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλά περιθώρια στη βελτίωση του σκοπού μας, αλλά είμαι υπερήφανος γιατί η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των συμπολιτών μας στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματά μας, επιβεβαιώνει ότι έχουμε κάνει σημαντική δουλειά και αποτελεί τη δύναμή μας ώστε να βελτιωνόμαστε και συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε αυτόν τον τομέα ακόμα περισσότερα.

Άλλωστε, όταν μιλάμε για Πολιτισμό και Αθλητισμό δεν μπορεί να είσαι ποτέ ικανοποιημένος, αφού ό,τι και να κάνεις, πάντα κάτι θα λείπει. Κατά τη γνώμη μου, η προσπάθεια να αναπτύξεις πολιτιστικά και αθλητικά έναν Δήμο δεν πρέπει να σταματάει ποτέ.

Αναμφίβολα, ωστόσο, από τα σπουδαιότερα έργα που έχουμε επιτύχει όλοι μαζί, η διοίκηση του Δήμου, τα μέλη των Δ.Σ. το διοικητικό προσωπικό, οι προπονητές, εκπαιδευτές κ.λπ., είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών πολιτισμού και αθλητισμού στη βάση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, σχεδόν για όλους τους κατοίκους της πόλης.

Πέρα από ένα ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων με το οποίο μπορούν να ψυχαγωγούνται ως θεατές οι κάτοικοι όλων των ηλικιών της πόλης, έχουμε δημιουργήσει πολυάριθμα τμήματα που λειτουργούν καθημερινά για εκείνες και εκείνους που. μέσα από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, θέλουν να έχουν στην καθημερινότητά τους τη σωματική αλλά και ψυχική άσκηση.

Προσωπικά, έχω αφιερωθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς, στη δημιουργία προγραμμάτων και δράσεων για παιδιά, με κίνητρο την προσφορά, τη χαρά και τα χαμόγελα των παιδιών μας και την πεποίθηση ότι η μύηση σε πολιτιστικές αξίες, η πνευματική καλλιέργεια και η ενασχόληση με τον αθλητισμό, αποτελούν ένα πολύτιμο μέσο διαπαιδαγώγησης, ικανό να προσφέρει μία πληθώρα από σημαντικά οφέλη κατά την ανάπτυξη των παιδιών, σε τομείς όπως η βιολογική και ψυχολογική υγεία τους, καθώς και η κοινωνικοποίηση τους.  

Παράλληλα, έχω αφιερωθεί πολύ στη δημιουργία ποιοτικών και πιο μαζικών υπηρεσιών αθλητισμού και πολιτισμού για τους ενήλικες. Οι  κάτοικοι και δημότες του Αμαρουσίου, από 30 έως 60 ετών, οφείλουν να φροντίζουν για τον εαυτό τους και να επωφελούνται από τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός σε κοινωνικές, ψυχολογικές, σωματικές και άλλες πτυχές της ζωής μας.

*Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet