Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Εκπαίδευση της ομάδας πυρασφάλειας του Δήμου Αμαρουσίου από την Πυροσβεστική

0
139 Προβολές

Στην εκπαίδευση σε θέματα πυρασφαλείας 15 εργαζομένων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών, που υλοποιείται σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και την Πυροσβεστική.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, από τους πρώτους Δήμους της χώρας που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα για την καλύτερη εκπαίδευση της ομάδας πυρασφάλειας και πυροπροστασίας σε διάφορες δημοτικές εγκαταστάσεις.

Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, συμμετέχοντας σε τριήμερο σεμινάριο και σε εξετάσεις Πιστοποίησης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:
«Μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης της ομάδας πυρασφάλειας κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, αλλά και της αποτελεσματικής δράσης άμεσης επέμβασης σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

»Η πρόληψη των κινδύνων αποτελεί το πρώτο και κύριο μέλημά μας και για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που θωρακίζουν την πόλη μας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων και των εθελοντών μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά». 

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up