ΚΟΙΠΑΠ: Προσθήκη βρεφικών τμημάτων στον παιδικό σταθμό Λυκόβρυσης
Κοινωνία

ΚΟΙΠΑΠ: Προσθήκη βρεφικών τμημάτων στον παιδικό σταθμό Λυκόβρυσης

Η πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ΚΟΙΠΑΠ ενημερώνει ότι στον παιδικό σταθμό της Λυκόβρυσης, με Αρ. Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου 18/2019, θα γίνει για πρώτη φορά προσθήκη βρεφικών τμημάτων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 623/26-02-2019 τα προνήπια θα ενταχθούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

«Για να αποφύγουμε να κλείσει κάποιος παιδικός, αλλά και να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων, αφού από τα 11 συνολικά τμήματα που έχουμε, τα 6 δεν θα υπάρχουν (λόγω της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης), αλλά και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενες μητέρες οι οποίες είχαν μικρότερα της ηλικίας παιδιά από την ηλικία που μέχρι τώρα  καλύπταμε στους παιδικούς σταθμούς( 2,5 ετών), – μετά από υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας – ο παιδικός σταθμός που πληρεί τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή είναι της Λυκόβρυσης καθώς έχει την απαιτούμενη άδεια ως το 2025» σημειώνει η κ. Άννα Ασπραδάκη και προσθέτει:

«Θα χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να δεχθούμε βρέφη από 1,5 ετών. Η δυναμικότητα των βρεφών θα καθοριστεί βάσει νόμου και η Τεχνική Υπηρεσία είναι η αρμόδια να μας την υποδείξει. Οι δύο παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης.

»Μετά την λήξη των εγγραφών θα γνωρίζουμε πώς θα διαμορφωθούν τα τμήματα, ωστόσο σας γνωστοποιούμε ότι για τη φετινή χρονιά θα δημιουργηθεί ένα βρεφικό τμήμα (2018) στην Λυκόβρυση και  τα υπόλοιπα δύο θα λειτουργήσουν κανονικά ως έχουν, με ηλικίες παιδιών που είναι γεννημένα το 2016 και το 2017.

»Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν τέλος Ιουνίου στους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά κτήρια και το διαδίκτυο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet