Γ. Πατούλης: Υποχρέωσή μας ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Υποχρέωσή μας ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Σε εκδήλωση του Δήμου Αχαρνών με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από τη μεγάλη σφαγή των Ελλήνων του Πόντου παρέστη σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Η έκφραση τιμής και σεβασμού αποτελεί ιερή υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη απέναντι στη μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

»Είναι τραγικό 100 χρόνια μετά από το στυγερό έγκλημα της βίαιης και μαζικής σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του πόντου, ο θύτης να μην αναγνωρίζει το έγκλημα που διέπραξε.

»Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το στυγερόαυτό έγκλημα που διαπράχθηκε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες έχει γραφτεί ανεξίτηλα στις σελίδες τις παγκόσμιας ιστορίας με το αθώο αίμα των προγόνων μας.

»Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ποντιακός Ελληνισμός.

»Θα είμαστε δίπλα στον Ποντιακό Ελληνισμό και θα στηρίξουμε την προσπάθεια τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν ξεχνάμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet