Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ

Την άποψη ότι η Περιφέρεια Αττικής «χρειάζεται ένα άμεσο ηλεκτροσόκ ώστε να αλλάξει ρότα και από την 1η Σεπτεμβρίου να μπουν σε σειρά τα προβλήματα που υπάρχουν και να κερδηθεί το στοίχημα του ΕΣΠΑ» εξέφρασε σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός

Ο Γιάννης Σγουρός απάντησε μεταξύ άλλων για:

Το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αττική:

Πέρασαν 5 χρόνια χωρίς να υπάρχει ούτε σοβαρός σχεδιασμός, ούτε προτεραιότητες για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του λεκανοπεδίου. Όλα κινούνται στον αυτόματο πιλότο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε παραδώσει στην κ. Δούρου ώριμη μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο της Μάνδρας το 2014 και το έργο να ξεκινά το 2018, αφότου δηλαδή έγιναν οι φονικές πλημμύρες τον Νοέμβριο του 2017.

Ποια είναι η λύση:

Η λύση είναι να υπάρξει άμεσα αλλαγή πορείας. Το καράβι της Περιφέρειας οδεύει ολοταχώς στα βράχια και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Χρειάζεται ένα άμεσο ηλεκτροσόκ ώστε από την 1η του Σεπτέμβρη να γίνει μια γενναία επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς όπου επικρατεί στασιμότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτή την αλλαγή είναι οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στα ψευδοδιλλήματα των κομμάτων και να στηρίξουν εκείνους που πραγματικά πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε ασφαλές λιμάνι και όχι σε όσους τη βλέπουν ως κομματικό λάφυρο.

Το αν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο συμφωνεί με Δούρου κ Πατουλη:

Το πρόβλημα είναι οι επιλογές κι όχι οι υποψήφιοι. Οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα. Διότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Θα σας φέρω ορισμένα παραδείγματα. Η κα Δούρου υποτίθεται πως ήταν κατά των μνημονίων. Κι όμως η αλόγιστη οικονομική πολιτική της, οδηγεί την Περιφέρεια κατευθείαν σε οικονομική επιτήρηση, δηλαδή σε μνημόνιο. Ο κ. Πατούλης δηλώνει πιστός στην Περιφέρεια κι όμως πριν από έναν χρόνο κινούσε γη και ουρανό για να είναι ο εκλεκτός του κόμματος ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι θέλουμε το καλό της Περιφέρειας και των πολιτών της. Όμως αυτό που εν τέλει μας χαρακτηρίζει ως προς τις προτεραιότητές μας είναι οι πράξεις μας. Το τι κάνουμε και όχι το τι λέμε. Προσωπικά παραμένοντας επί 16 χρόνια στο «τερέν» της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης απέδειξα ότι δεν ενδιαφέρομαι για τα οφίτσια αλλά για να δω την Αττική να γίνεται μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Εάν οι συνυποψήφιοί μου έχουν την ίδια λογική, τότε έχουμε πετύχει την πρώτη σύγκλιση.

Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό το συγκεντρωτικό κράτος;

Το συγκεντρωτικό κράτος συντηρεί το πελατειακό κράτος και το πελατειακό κράτος το συγκεντρωτικό σε μια σχέση που λειτουργεί αμφίδρομα παρασιτικά για τη δημοκρατία και την ευημερία της κοινωνίας μας. Στις ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας αντιληφθεί έγκαιρα ότι η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων μόνο προς όφελος των κοινωνιών μπορεί να λειτουργήσει, πέτυχαν να δημιουργήσουν ισχυρές τοπικές και περιφερειακές αρχές που λύνουν προβλήματα. Είναι καιρός και στην Ελλάδα να παραδειγματιστούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet