Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί δεν συμμετέχει η Συμπολιτεία στη συνεδρίαση της Ο.Ε. για το Άλσος Παπαδημητρίου

0
248 Προβολές

Με υπόμνημα που κατέθεσαν η επικεφαλής της Συμπολιτείας και υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά και η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Μητροπούλου, ο συνδυασμός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετέχει σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, «συμπράττοντας έστω και με την απλή παρουσία της στην τυπική αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος για τον Δήμο και την πόλη, του Άλσους Παπαδημητρίου, που η διοίκηση Στεργίου έχει υποβαθμίσει σε τρέχουσα διαχειριστική υπόθεση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα το υπόμνημα έχει ως εξής:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι θα απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι λόγοι που μας αναγκάζουν σε αυτή μας τη στάση είναι εξαιρετικά σοβαροί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε, έστω και με την παρουσία μας, σε τυπική αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος για τον Δήμο και την πόλη μας, που έχει υποβαθμιστεί ως μια διαχειριστική τρέχουσα υπόθεση.

Ειδικότερα :

Στα θέματα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται και αυτά του ορισμού πληρεξουσίου δικηγόρου σε έξι (6) υποθέσεις (θέματα 2,3,4,5,6 και 7) σχετικά με τη δικαστική επιδίωξη (προσφυγές) των φερομένων ως ιδιοκτητών του θεσμοθετημένου άλσους «Παπαδημητρίου» και την ακύρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα είναι ευρύτατα γνωστές και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα ολόκληρο το περασμένο έτος. Θεωρούμε τους χειρισμούς του Δήμου στο ζήτημα αυτό λανθασμένους. Προτείναμε, με έμφαση και επιμονή, τη συγκρότηση  διαπαραταξιακής Επιτροπής, στην οποία θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με μέλη και στελέχη μας που χειρίστηκαν με επιτυχία το θέμα αυτό στο παρελθόν. Αρνηθήκατε την πρότασή μας και μάλιστα, ο νομικός σας σύμβουλος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Απριλίου 2018, όταν συζητήθηκε η πρότασή μας αυτή, παραπλάνησε το Σώμα με τη διαβεβαίωση ότι οι αντίδικοι δεν μπορούν να κινηθούν πριν το… 2022.

Επειδή ο χρόνος εξαντλείται και η ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος είναι επί θύραις, επαναφέρουμε την πρότασή μας και ζητάμε την άμεση συγκρότηση της προταθείσας Διαπαραταξιακής Επιτροπής, έστω και στο παρά πέντε,  για να επιχειρήσουμε να σώσουμε  ότι  μπορεί να σωθεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up