Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στο πλευρό των εργολαβικών εργαζόμενων σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
Κοινωνία

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στο πλευρό των εργολαβικών εργαζόμενων σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Κλιμάκιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική βρέθηκε σήμερα το πρωί στο πλάι των εργολαβικών εργαζόμενων στα κεντρικά γραφεία των εταιρειών διαχείρισης φυσικού αερίου Αττικής (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ), στο Ηράκλειο, οι οποίοι ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τη μονιμοποίησή τους.

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων μίλησαν η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρώην περιφερειακή σύμβουλος και νυν υποψήφια με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και ο Ηλίας Λοΐζος, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα.

Σήμερα, όπως λέει η παράταξη, στη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ εργάζονται περίπου 180 εργολαβικοί εργαζόμενοι και εργαζόμενες, σε αναλογία 4:1 με τους μόνιμους υπαλλήλους. Κάποιοι από αυτούς εργάζονται πλέον 18-20 χρόνια στην ίδια θέση. Καλύπτουν, δηλαδή, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως κανονικοί εργαζόμενοι, αλλά ως «εργαζόμενοι σε εργολάβο», με μειωμένα δικαιώματα.

«Αυτή η άθλια κατάσταση ομηρείας πρέπει να σταματήσει, τόσο στη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, όσο και σε όλο το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες, όπου εφαρμόζεται» αναφέρει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να μονιμοποιηθούν κι αυτό θα το κερδίσουν με την απεργία τους. Στεκόμαστε στο πλάι τους, όπως σταθήκαμε στο πλάι των εργολαβικών εργαζομένων στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ και όπου αλλού τείνει να εγκατασταθεί η κατάσταση εργασιακής δουλειάς ως καθεστώς, που το μονιμοποιούν με τις πολιτικές τους όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Εδώ και τώρα μόνιμη εργασία σε όλους και όλες.

Στην απεργία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο παραβρέθηκαν και μέλη της τοπικής Κίνησης Κόκκινη Ρωγμή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet