Απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα στο Πεδίον του Άρεως η Ανυπότακτη Αττική
Περιφέρεια Αττικής

Απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα στο Πεδίον του Άρεως η Ανυπότακτη Αττική

Την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, με πρωτοβουλία της συλλογικότητας κατοίκων «Επιμένουμε Πεδίον του Άρεως», «ενάντια στην πολιτική της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει επιλέξει να παραχωρήσει σε ιδιώτη επιχειρηματία το “ΑΛΣΟΣ” (πρώην Οικονομίδη), για να το εκμεταλλεύεται ως μουσική σκηνή-νυχτερινό κέντρο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη Ανυπότακτη Αττική, με επικεφαλής τη Μαριάνα Τσίχλα.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να έχει πλέον αποκλειστεί ο χώρος με φράχτη ύψους 2,5μ., προκειμένου με την έγκριση της Περιφέρειας να παραχωρηθεί επί πλέον χώρος πρασίνου 400τ.μ. για να αυξηθούν τα τραπεζοκαθίσματα από 2.000 σε 2.500, να τσιμεντοποιηθούν 2.000τ.μ., να δημιουργηθεί σκηνή 250τ.μ. και να τοποθετηθεί τέντα σε μεταλλικό σκελετό ύψους 14 μέτρων, όπως καταγγέλλει η παράταξη.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ανυπότακτη Αττική, «δημιουργείται ένα φαραωνικό κατασκεύασμα μέσα στο Πάρκο, που καμία σχέση δεν έχει ως χρήση με τις ανάγκες των κατοίκων για ελευθέρους και δημόσιους χώρους πρασίνου».

Η περιφερειακή παράταξη βρέθηκε και χθες στη συγκέντρωση, με την υποψήφια περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη, καθώς και με τους υποψήφιους και υποψήφιες περιφερειακούς συμβούλους στον Κεντρικό Τομέα Βασιλική Αθανασοπούλου, Ιφιγένεια Βαλέντη, Γιώργο Λεχουρίτη, Ελένη Μπούκη και Θοδωρή Παπαδόπουλο.

Η Μαριάνα Τσίχλη, στην τοποθέτησή της, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Ανυπότακτης Αττικής στον αγώνα «ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πάρκου, καθώς και την αναγκαιότητα περαιτέρω κινητοποιήσεων προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια για μετατροπή του Άλσους σε νέου τύπου αυθαίρετο Badminton».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet