Ο Γ. Πατούλης σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ίλιον παρουσία εκπροσώπων οργανώσεων τσιγγάνων
Περιφέρεια Αττικής

Ο Γ. Πατούλης σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ίλιον παρουσία εκπροσώπων οργανώσεων τσιγγάνων

Μήνυμα στήριξης των Ελλήνων τσιγγάνων και συμπαράστασης στον αγώνα τους για την άρση των ανισοτήτων έστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Ίλιον.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δυτικού Τομέα με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική, Μ. Ζέρβα.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η ένταξη στις τοπικές κοινωνίες, των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων των Ελλήνων τσιγγάνων αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας» και πρόσθεσε ότι ο ρόλος της Περιφέρειας προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι ουσιαστικός.

Όπως υπογράμμισε η Περιφέρεια θα χαρτογραφεί τα προβλήματα της εν λόγω κοινωνικής ομάδας, ώστε να διαβουλεύεται μαζί της ένα εφαρμόσιμο τρόπο επίλυσής τους. «Μαζί με τους εκπροσώπους τους θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις για την ένταξη και ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες. Είναι επιτέλους καιρός να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Το οφείλουμε σε όλα τα νέα παιδιά και στις οικογένειές τους οι οποίες είναι συχνά θύματα ακραίων προκαταλήψεων» επισήμανε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να σκύψει σοβαρά στο ζήτημα αυτό και να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνται για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς τους με έμφαση στην περίθαλψη, τη στέγαση, αλλά και την εκπαίδευσή τους και έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Οι διακρίσεις έναντι των συμπολιτών μας Ελλήνων τσιγγάνων δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σε μια χώρα που συνιστά σεβασμό, ελευθερία και ισότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet