Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν τα φετινά «Δροσίνεια» του Δήμου Κηφισιάς

0
229 Προβολές

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 διεξήχθη στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο η τελική φάση των 20ών «Δροσινείων». Το διασχολικό πρωτάθλημα μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες που είχαν προκριθεί στους τελικούς, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν πλούσιο αθλητικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου αντάμειψαν τους μικρούς μαθητές με ένα ζεστό χειροκρότημα, αφού έτσι κι αλλιώς η πεμπτουσία αυτών των αγώνων είναι η χαρά της συμμετοχής.

Τα παιδιά που εκπροσώπησαν τα Δημοτικά Σχολεία αγωνίστηκαν στα αθλήματα του βόλεϊ, του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου, όπως και του στίβου. Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η βράβευση του μαθητή Ντένις Αλιαι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας για το ήθος του και τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» που τόσο πολύ τίμησε με τη συμπεριφορά του στους αγώνες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Σίσσυ Παπασπύρου, ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου και υπεύθυνος Αθλητισμού, Νικήτας Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Σκορδίλης, καθώς και η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, κ. Αλεξανδρή. Παρόντες, επίσης, ήταν και πλήθος καθηγητών Φυσικής Αγωγής των δημοτικών σχολείων του Δήμου, όπου χωρίς τη δική τους συνεργασία θα ήταν πολύ δύσκολο να στεφθούν με επιτυχία και τα φετινά «Δροσίνεια».

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Κηφισιάς, πλέον, αυτός ο θεσμός του σχολικού αθλητισμού μετά από εισήγηση του επιστημονικά υπεύθυνου καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πάλλη Παναγιώτη έχει τεράστιο εύρος και απήχηση στη σχολική κοινότητα, αφού παίρνουν μέρος όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων από Γ έως και ΣΤ τάξη έχοντας ως μοναδικό σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές τις αξίες του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Ο Δήμος Κηφισιάς δίνει ραντεβού για το χρόνου, σημειώνοντας:

Ραντεβού την επόμενη σχολική χρονιά για τα 21α «Δροσίνεια», για να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά το μότο των συγκεκριμένων μαθητικών αγώνων που δεν είναι άλλο από το «Άξια νίκη, η συμμετοχή». Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά καθώς και στους γυμναστές-προπονητές που συνέβαλλαν για να πραγματοποιηθεί και η φετινή διοργάνωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up