Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Σε διαδηλώσεις ενάντια στην έμφυλη βία και τον φασισμό η Ανυπότακτη Αττική

0
43 Προβολές

Σε διαδήλωση ενάντια στην έμφυλη βία, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες, καθώς και σε αντιφασιστική πορεία συμμετείχε η περιφερειακή παράταξη Ανυπότακτη Αττική.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο συνδυασμός σημειώνει:

Η Ανυπότακτη Αττική συμμετείχε το Σάββατο 18/5 στη διαδήλωση φεμινιστικών οργανώσεων και αγωνιστικών, αντιφασιστικών και ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικοτήτων για το ζήτημα των βιασμών και ενάντια στις γυναικοκτονίες. Η αντιδραστική σχεδιαζόμενη τροποποίηση του ορισμού του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα, που περιορίζει την έννοια του βιασμού και αφήνει ατιμώρητους τους βιαστές δεν θα περάσει. 

Η όξυνση των επιθέσεων σε γυναίκες, της σεξιστικής και έμβυλης βίας και των γυναικοκτονιών είναι δείκτης μιας συνολικής αντιδραστικής στροφής που δίνει έδαφος στην  ανάπτυξη του μισογυνισμού αλλά και του ρατσισμού. Τροφοδοτεί την ακροδεξιά και το κοινωνικό μίσος. Θα βρει απέναντί της σύσσωμες τις δυνάμεις του φεμινιστικού αλλά και ευρύτερου κοινωνικού κινήματος.

Μαζική και δυναμική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στην προεκλογική συγκέντρωση, που επιχείρησε η Χρυσή Αυγή  την Παρασκευή 17/5 για την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθήνας με την Ελληνική Αυγή στην περιοχή του Κολωνού. Ως Ανυπότακτη Αττική συμμετείχαμε από κοινού με άλλες συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, μαζί με πρωτοβουλίες κατοίκων.

Συναντήσαμε τον αστυνομικό φραγμό και τις κλούβες των ΜΑΤ που για άλλη μια φορά προστάτευσαν προκλητικά τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. 

Αποδεικνύοντας ότι η ναζιστική εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να σταθεί πουθενά χωρίς την προστασία της αστυνομίας και άλλων κρατικών μηχανισμών.

Εκατοντάδες αντιφασίστες προσέγγισαν το χώρο της συγκέντρωσης δηλώνοντας έμπρακτα πως οι φασίστες που χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και διασπούν τον κόσμο της εργασίας αποπροσανατολίζοντας το λαό από τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας και της φτώχειας δεν χωρούν στις γειτονίες μας. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους  σε κάθε προσπάθεια τους να εμφανισθούν στο δημόσιο χώρο.

Δεν ξεχνάμε την ιστορία αυτού του τόπου, αγωνιζόμαστε καθημερινά ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού  και στη ναζιστική ιδεολογία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up