Σπύρος Κούρκουλος: Να ξαναζωντανέψουμε τις γειτονιές, να κρατήσουμε τους νέους στο Μαρούσι
Πολιτική

Σπύρος Κούρκουλος: Να ξαναζωντανέψουμε τις γειτονιές, να κρατήσουμε τους νέους στο Μαρούσι

«Θέλω τα παιδιά μου να είναι περήφανα γι’ αυτόν τον τόπο» λέει ο γραφίστας Σπύρος Κούρκουλος, και υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη του Πάνου Βραχνού, Μαρούσι Καθαρή Γραμμή.

Το γεγονός ότι είναι ανιψιός του θρύλου του ελληνικού κινηματογράφου Νίκου Κούρκουλου τον κάνει, όπως λέει, να αισθάνεται περήφανος, αλλά παράλληλα και με ένα βαρύ φορτίο στους ώμους του για το όνομα του αείμνηστου θείου του.

«Είναι αυτό που λέμε με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Τον θυμάμαι από μικρός, ήταν μοναδικής αξίας άνθρωπος, πολύ απλός και νομίζω ότι ήταν ο πρώτος που είδε κάτι σε μένα και με έσπρωξε ουσιαστικά στον καλλιτεχνικό χώρο, στη δημιουργία. Έτσι βρήκα τον δρόμο μου στη γραφιστική. Είναι αυτό που λένε, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για την εμπλοκή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την αποδίδει στην ανάγκη του να ξαναδεί τον τόπο του, το Μαρούσι, να κατακτά τη θέση που του αξίζει.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μου φαίνεται ότι πρέπει, με όραμα και με καλή διάθεση, να μπούμε στη νέα εποχή για την πόλη μας. Λείπουν πολλά, χάθηκαν δυστυχώς στην πορεία του χρόνου. Αναλώθηκαν οι άνθρωποι, χάθηκε ο συναισθηματισμός. Χάθηκε η αγάπη για το περιβάλλον, την προστασία του.

»Το Μαρούσι είναι ένας τόπος ευλογημένος, που το οξυγόνο του έχει παγιδευτεί. Δεν λέω ότι είμαι μάγος και μπορώ να βρω τη διέξοδο για να απελευθερωθεί αυτό το, ασφυκτικά και ερμητικά κλεισμένο σε μια παλιά φιάλη, οξυγόνο. Αυτό που λέω, όμως, και μπορώ να το υποσχεθώ, είναι ότι μπορούμε να ξαναβρούμε τη διάθεση, με στρατηγική προσέγγιση, νέες προτάσεις, που έχει πει ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, να βρούμε τη διέξοδο αυτή και να επιστρέψει το χρώμα στο Μαρούσι. Να επιστρέψει η διάθεση για δημιουργία. Η αγάπη και ο σεβασμός για την πόλη.

»Παντού κακοτεχνίες, μισές δουλειές. Υποσχέσεις για έργα που μείνανε στο συρτάρι. Παραλείψεις; Αδιαφορία; Υπάρχει κρίση και ο κόσμος έχει ξυπνήσει στις μέρες μας. Δεν μπορεί να ακούει λόγια που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Το Μαρούσι θέλει ξεκάθαρες προτάσεις για να ανακτήσει το γόητρό του. Πρέπει να αναλογιστούν αυτοί που δεν έκαναν αυτά που δεσμεύτηκαν το μερίδιο ευθύνης τους στην πορεία του χρόνου. Δεν θέλει μάγους το Μαρούσι, θέλει ανθρώπους με πίστη, όραμα, διάθεση για το πέρασμα στη νέα εποχή.

»Θέλω τα παιδιά μου να είναι περήφανα γι’ αυτόν τον τόπο. Να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές, να σταματήσει η κακή εικόνα με δρόμους σε ημιτελή κατάσταση, με έργα μακέτας, να μπούμε σε μία δημιουργική ροή και υλοποίηση έργων. Ουσιαστικών. Για όλους τους πολίτες. Θέλουμε ευρωπαϊκή εικόνα επί της ουσίας για το Μαρούσι.

»Μέσα από τη δουλειά μου ως γραφίστας, έχω την τύχη να γνωρίσω πολλά μέρη του κόσμου. Σαν την πόλη μου δεν έχει όμως. Γι’ αυτό και επαγγελματικά επέλεξα να μείνω εδώ. Γιατί αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε. Να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά μας, στους νέους, να μείνουν, να δημιουργήσουν στο Μαρούσι.

Είμαι περήφανος που είμαι στο πλευρό του Πάνου Βραχνού. Τιμητική η πρόταση που μου έγινε. Τον πιστεύω, τον εμπιστεύομαι και θέλω να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να καταφέρει να κάνει πράξη το όραμά του, το όραμα όλων μας για το Μαρούσι. Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές, κομβικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για την πόλη μας.

»Θέλουμε ανθρώπους υπεύθυνους, με όραμα και έτοιμους να αγωνιστούν για να είναι κοντά στον πολίτη. Αυτό έλειψε. Αυτό όμως το πέτυχε ο Πάνος Βραχνός. Είμαι σίγουρος ότι η ανάδειξή του σε δήμαρχο θα δώσει την ευκαιρία σε αυτήν την πόλη να απογειωθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet