Ημερίδα για την πορνογραφία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς
Κοινωνία

Ημερίδα για την πορνογραφία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Πρόσφατα, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς «Γεώργιος Δροσίνης», σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ και τον εκπαιδευτικό οργανισμό Educommart, πραγματοποίησαν ημερίδα με θέμα «Κατάρτιση για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, παιδιών & εφήβων στην καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας».  

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η κ. Σώτια Μακαρώνη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», ανέπτυξε τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, αλλά και τους κινδύνους που σχετίζονται με την έκθεση των παιδιών και των εφήβων σε πορνογραφικό υλικό, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινόμενου.

Επιπλέον, έγινε από την κ. Καλλιόπη Αγγελή, διαχειρίστρια και συντονίστρια προγραμμάτων educommart, ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Podigikom|psssst.eu, το οποίο στόχο έχει να προσφέρει σε παιδαγωγούς και ειδικούς ψυχικής υγείας που στηρίζουν παιδιά και εφήβους,  εργαλεία και υλικά που βοηθούν στη διαχείριση ζητημάτων που συνδέονται με τη διαδικτυακή πορνογραφία.

Η ημερίδα έκλεισε με διασκεδαστικό τρόπο, με την παρουσίαση του παιχνιδιού Taboo του Προγράμματος psssst.eu, το οποίο έπαιξαν όλοι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet