Ξεκίνησαν οι εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Μεταμόρφωσης

Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγγραφή – επανεγγραφή παιδιών και νηπίων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Μεταμόρφωσης δίνει η διοίκηση του Δήμου.

Πληροφορίες:

1. Οι αιτήσεις εγγραφής/επανεγγραφής θα υποβάλλονται από 15/05/2019 έως 07/06/2019, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα  (https://www.metamorfossi.gr/e-yperesies), που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης www.metamorfossi.gr.

2. Δικαίωμα εγγραφής έχουν για τους Παιδικούς Σταθμούς, παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και για τους βρεφικούς σταθμούς από 8 μηνών έως 2,5 ετών.

Η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας περιλαμβάνει δύο βήματα:

Βήμα 1: Εγγραφή

• Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει αρχικά να εγγραφούν στη δικτυακή πύλη των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και όχι στου Δήμου.

• Στην επιλογή «Εγγραφή» θα επιλέξουν το όνομα χρήστη (username) και θα εισάγουν το email τους.

• Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, εμφανίζεται μήνυμα ενημέρωσης ότι ο αιτών θα λάβει e-mail με Οδηγίες Ενεργοποίησης. Οι αιτούντες θα πρέπει να ελέγχουν και τον φάκελο «Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας» μήπως τα e-mail αποθηκεύονται εκεί.

Ακολούθως θα ανοίξουν το σχετικό e-mail και θα κάνουν ενεργοποίηση του λογαριασμού, βάσει των οδηγιών του mail.

Αν οι αιτούντες δεν κάνουν αυτό το βήμα δεν θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την εγγραφή.

Βήμα 2: Συμπλήρωση της αίτησης

• Στη συνέχεια με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που δήλωσαν στο Βήμα 1, οι γονείς θα πραγματοποιήσουν την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα, πλέον ως ενεργοί χρήστες.

• Μετά την εισαγωγή τους, θα επιλέξουν από το αριστερό μενού το κουμπί «Καταχώρηση παιδιού» και αφού καταχωρήσουν τα στοιχεία του παιδιού,  επανέρχονται στο κύριο μενού και επιλέγουν «Νέα αίτηση».

• Σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου ή περισσότερων παιδιών, επαναλαμβάνεται η παραπάνω διαδικασία για κάθε παιδί. 

• Τα στοιχεία που θα συμπληρώσουν πρέπει να είναι αληθινά.

• Μετά τη συμπλήρωση της αίτησης δίνεται η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης για επεξεργασία, αλλά με την υποβολή της, αλλαγές στην αίτηση δεν γίνονται!

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών ηλεκτρονικά. Μετά την υποβολή, η αίτηση πρέπει να εκτυπωθεί και να υποβληθεί στον 1ο Παιδικό Σταθμό, με τα δικαιολογητικά που αναγράφονται ανά περίπτωση (σε περίπτωση μη αποστολής τους ηλεκτρονικά). Τα δικαιολογητικά αναφέρονται στην αίτηση.

Προσοχή: Επανεγγραφή θεωρείται η αίτηση για εγγραφή στην ίδια ή σε άλλη δομή, αλλά θα πρέπει να δηλώνεται ο σταθμός που ήδη φοιτά το νήπιο όπως επίσης και η επιλογή ή οι επιλογές σταθμών.

Τέλος ο Δήμος ενημερώνει ότι το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (EΣΠΑ) θα λειτουργήσει και κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Οι γονείς οι οποίοι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε αυτό και να παραλάβουν την αξία τοποθέτησης (voucher). Αρμόδιο όργανο για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις αιτήσεις μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, είναι η ΕΕΤΑΑ και θα ενημερώνονται από την ιστοσελίδα www.eetaa.gr. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν αποκλείει από τη δυνατότητα κατάθεσης αίτησης μέσω των διαδικασιών του Δήμου.

Για παροχή οποιασδήποτε διευκρίνισης ή τεχνική βοήθεια, θα μπορείτε να καλείτε καθημερινά και ώρες 10:00 έως 13:00 στα κάτωθι τηλέφωνα:

  • 1ος Παιδικός σταθμός: 210 2814797
  • 1ος Βρεφονηπιακός σταθμός: 210 2817039

Η παραλαβή των εκτυπωμένων αιτήσεων θα γίνεται στον 1ο Παιδικό Σταθμό:

  • Δευτέρα έως Τετάρτη, από 8:00 έως 12:30 και
  • Πέμπτη και Παρασκευή, από 13:30 έως 15:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet