Video

Ορκωμοσία σε… πνεύμα συνεργασίας στην Αγία Παρασκευή – VIDEO

Εξαιρετικά μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για τον κόσμο που συνέρρευσε το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Αυγούστου 2014 προκειμένου να παρακολουθήσει την ορκωμοσία των νέων δημοτών συμβούλων. Η αίθουσα «ξεχείλιζε», ενώ δεκάδες πολιτών είχαν καταλάβει το πεζοδρόμιο έξω από την είσοδο του δημαρχείου.

Το κοινό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου...... και ο κόσμος έξω από αυτήνΣτις… ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν η τετραπλή ορκωμοσία (θρησκευτικός όρκος, πολιτικός όρκος και δύο ξεχωριστοί, έναν για τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ανδρέα Γκιζιώτη κι ένας για τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Σπύρο Αλεξίου), καθώς και το ότι, πλην του νέου δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και του απερχόμενου Βασίλη Ζορμπά, χαιρετισμό απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην δήμαρχοι της πόλης Λεονάρδος Χατζηανδρέου και Αντώνης Σιδέρης (και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη ύπαρξης συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να βγει ωφελημένος ο Δήμος Αγίας Παρασκευής) και οι επικεφαλής των δύο σωματείων εργαζομένων του Δήμου (ζήτησαν τη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής ώστε να αντιμετωπίσουν τις «μνημονιακές» επιθέσεις κατά των εργαζομένων).

Η τελετή του αγιασμού όπως και του θρησκευτικού όρκου τελέστηκε από τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Αρχιμανδρίτη π. Διον. Κατερίνα, συνοδευόμενου από τους ιερείς π. Στ. Γούλα, π. Νικ. Σιάτο και π. Στ. Τρικαλιώτη.

Οι χαιρετισμοί του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων

Την πρόθεσή του να διοικήσει στο πλαίσιο συνεργασιών και συναίνεσης εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, κάνοντας αναφορά στη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής.

Ακολουθεί η ομιλία του δημάρχου:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πολυπληθή παρουσία σας και δηλώνω αμέσως ότι είναι ύψιστη η τιμή που έχω σήμερα να ορκίζομαι δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής. Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας, αλλά και τους μη εκλεγέντες και να δηλώσω προς αυτούς, αλλά και προς όλους τους κατοίκους ότι με πνεύμα συλλογικότητας θα επιδιώξουμε τη σύγκλιση και σύνθεση όλων των απόψεων που προασπίζουν το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον. Η εκλογή μας στη θέση της δημοτικής αρχής του Δήμου μας είναι η δικαίωση μίας επίμονης, επίπονης και ανιδιοτελούς προσπάθειας ετών. Διαβεβαιώνουμε ότι θα εργασθούμε σκληρά για να υπηρετήσουμε και να υπερασπιστούμε το σχέδιό μας για μία ανοιχτή ανθρώπινη πόλη με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, κοινόχρηστους, ελεύθερους και αθλητικούς χώρους, δημόσια σχολεία, αναπλάσεις σε όλες τις γειτονιές, παραγωγή πολιτιστικού έργου, όπως και για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν. Μετά από την τετραετή εφαρμογή του υπερσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού Καλλικράτη και της γενικότερης δημοσιονομικής πολιτικής των μνημονίων ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα με μείωση θεσμοθετημένων πόρων άνω του 60%, απολύσεις χωρίς δυνατότητα νέων αναγκαίων προσλήψεων με καθαρές εργασιακές σχέσεις, οι δε βασικές κοινωνικές δομές των Δήμων μας συρρικνώνονται και απαξιώνονται.

»Θα αγωνισθούμε για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές, θα δουλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και όλη την κοινωνία της πόλης μας για μία Αυτοδιοίκηση αντάξια των αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί και που οφείλει να υπερασπίζεται. Με προσπάθεια κινητοποίησης του εθελοντισμού και των κοινωνικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων της πόλης, με τις οποίες θα επιδιώκουμε συνεχή και σταθερή συνεργασία, με καθαρές σχέσεις και στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας που είναι οι βασικοί μας συνεργάτες και υπηρετούν το λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου, με λαϊκή συμμετοχή και ενεργοποίηση, θα υπηρετήσουμε το “αύριο” της πόλης μας και των παιδιών της.

»Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αφού συνεχάρη τον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, σημείωσε ότι παραδίδει ένα οικονομικά υγιή Δήμο, με ώριμες μελέτες για έργα που μπορούν να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μελέτη του προς κατασκευή δημαρχείου της πόλης και τη διεκδίκηση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια και δήλωσε παράλληλα ότι θα σταθεί στο πλάι της νέας δημοτικής αρχής σε όλες τις θετικές για εκείνον προσπάθειες. Επίσης, δώρισε στον κ. Γ. Σταθόπουλου ένα πέταλο, «για να του φέρει τύχη στη νέα του θητεία», όπως είπε χαμογελώντας. Μάλιστα, στο τέλος της τοποθέτησής του αντάλλαξε χειραψία κι ασπασμό με τον νέο δήμαρχο, παρά τις «βαριές κουβέντες» που είχαν ειπωθεί μεταξύ των δύο ανδρών κατά την προηγούμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ) δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια του νέου δημάρχου να πάει την Αγία Παρασκευή μπροστά, ο Ανδρέας Γκιζιώτης (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, καλώντας ταυτόχρονα του πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αλέκος Μουστόγιαννης (ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ) τόνισε ότι η παρουσία της παράταξής του στο νέο Σώμα θα έχει και κριτική και υποστήριξη και ευχαρίστησε τη νεολαία του Δήμου που στήριξε την παράταξή του, ενώ ο Σπύρος Αλεξίου (ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ) αναφέρθηκε στις μάχες που πρέπει να δοθούν για την υπεράσπιση της κοινωνικής πολιτικής, τη διάσωση των ελεύθερων χώρων και την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου. Σημειώνεται ότι μέλη της δημοτικής κίνησης είχαν απλώσει πανό, με αντιμνημονιακό περιεχόμενο, έξω από την είσοδο του δημαρχείου, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας.

Γ. Καραμέρος, Σ. Κορωναίου και Φώτης ΧρυσικόςΣτην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κίνδυνο να… χάσαμε κάποιους, εντοπίσαμε μεταξύ άλλων τον νέο αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο και τους περιφερειακούς συμβούλους Πέτρο Δαμιανό, Νίκο Κωστόπουλο, Φώτη Χρυσικό, Καλλιόπη Βέτα και Σοφία Κορωναίου.

Παρευρέθησαν ακόμη, η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο πρώην βουλευτής Αργ. Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ πρ. αντιδήμαρχος Γερ. Χάρχαρος, οι πρ. δημοτικοί σύμβουλοι Μιχ. Γαβράς, Ε. Δάβαρη, Ν. Παγώνης, Ν. Καψωμενάκης και Κ. Μοσχονά, η ηγουμένη της Μονής Αϊ-Γιάννη Προδρόμου Ταβιθά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χολαργού Περ. Ζήκας και Παλλήνης Απ. Βολιώτης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπαλάφας μέλος της Π.Γ. και η Αγγελική Παπάζογλου γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής, από τη ΔΗΜΑΡ ο Θρ. Φωτεινός μέλος της Ε.Ε., η μουσικοσυνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκκος με τη ζωγράφο Ρουμπίνη Σαρελάκου, ο πρόεδρος της ΠΡΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, ο πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου Βασ. Πούλος, ο πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Aϊ-Γιάννη (και πρόεδρος Συνταξιούχων Ελλάδος) Παν. Βαβουγυιός, ο πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Στ. Μπακογιάννης με τον γραμματέα Κ. Παπουτσή και τον επίτιμο πρόεδρο Μιχ. Μιχαηλίδη, από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού οι αντιπρόεδροι Ι. Κουτσουρά, Δημ. Μπεθάνης και ο επίτιμος πρόεδρος Στ. Πασχαλίδης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Σωκρ. Μέγας, η πρόεδρος Μικρασιατών Βούλα Παπαγεωργίου, από τον Σύλλογο Κρητών η Αγγελική Στρατάκη, ο πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Αγ. Παρασκευής Ευάγ. Θεοδοσόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής Αύρα Μπασακίδου με τον αντιπρ. Αντ. Παπάζογλου, τη γραμματέα Ηλ. Σωτηράκου και το μέλος Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη, ο πρόεδρος του Γυναικείου Μπάσκετ (ΓΣΑΠ) Γ. Καράμπελας, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Γ. Σερκεδάκης, ο πρόεδρος του Ποδοσφαίρου Σάλας Γ. Πάνου, από το Μπάσκετ η Α. Μπονάρου, η πρ. πρόεδρος Αρκάδων Σ. Σταθόπούλου και η γραμματέας Κ. Γιαννοπούλου, από τον Σύλλογο Κατοίκων Κοντοπεύκου ο Γ. Κατσιαβός, ο σκηνοθέτης Στ. Ρέππας, από τον Σύλλογο Ζωόφιλων οι Μ. Μπουλούμπαση και Μ. Καραμπουγιούλογλου, πολλοί Διευθυντές Σχολείων και μέλη Συλλόγων Γονέων, η σκηνοθέτης Τόνια Σταυροπούλου κ.ά.

Η νέα δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής

Δήμαρχος: Ιωάννης Σταθόπουλος
Δημοτικοί σύμβουλοι:
Γ. Βλάχος, Ζ. Φωτεινού, Ι. Σιδέρης, Μ. Κοντοπούλου, Μ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Ι. Βοσταντζόγλου (Μποσταντζόγλου), Ι. Λογοθέτης, Π. Γκόνης, Σ. Παπαμιχαήλ, Μ. Ρεμπούτσικα, Κ. Χατζηανδρέου, Σ. Αϊδίνη-Παπασιδέρη, Β. Σταθουλοπούλου, Δ. Κονταξής, Τ. Γκιόκα, Ε. Πετσατώδη, Σπ. Παπαγεωργίου, Σπ. Γιώτσας, Στ. Ψύλλα, Χρ. Κολώνια, Β. Ζορμπάς, Κ. Τσιαμπάς, Ε. Καψοκεφάλου, Σ. Ησαΐας, Δ. Λέκκας, Ι. Μπαλτόπουλος, Α. Παπασταθάκης, Β. Γιαννακόπουλος, Ι. Μυλωνάκης, Κ. Κρητικίδης, Α. Γκιζιώτης, Α. Μουστόγιαννης και Σπ. Αλεξίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet