Ο Πάνος Βραχνός στο «Ε»: Είμαι των έργων – Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω ουσιαστικά το Μαρούσι
Πολιτική

Ο Πάνος Βραχνός στο «Ε»: Είμαι των έργων – Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω ουσιαστικά το Μαρούσι

Πολλά χρόνια χειρουργός, ο Πάνος Βραχνός έχει μάθει να λειτουργεί με ακρίβεια, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Με τον ίδιο τρόπο, όπως λέει ο ίδιος, θα λειτουργήσει και στην περίπτωση που οι Μαρουσιώτες και οι Μαρουσιώτισσες τον επιλέξουν για νέο δήμαρχο στο Μαρούσι.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή μίλησε στο «Ε» για τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος, έδωσε το στίγμα του οράματός του για το πώς θέλει το Μαρούσι του αύριο, μας εξομολογήθηκε τι είναι αυτό που δεν αντέχει, αλλά και δεν δίστασε να απαντήσει για το πώς θα αντιδράσει στην περίπτωση που δεν είναι αυτός που θα βρεθεί την επόμενη δημοτική περίοδο στο «τιμόνι» της πόλης…

Συνέντευξη στον Θάνο Σταθόπουλο

Κύριε Βραχνέ, υπηρετείτε το απαιτητικό λειτούργημα της Ιατρικής, στο οποίο τα αποτελέσματα είναι άμεσα μετρήσιμα. Είστε, όμως και αιρετός. Έχετε άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετείτε τον αυτοδιοικητικό θεσμό, ώστε να διεκδικήσετε τη δημαρχία του Αμαρουσίου;

Είμαι αυτοδιοικητικός και παρών στον Δήμο Αμαρουσίου εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Αγωνίζομαι για αυτήν την πόλη με πάθος, σεμνότητα. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα διεκδικώ τον Δήμο.

Όλα αυτά τα χρόνια παλεύω για να γίνει αυτός ο Δήμος πρότυπο. Και όταν είδα πως αυτό το όραμά μου δεν το μοιράστηκαν άλλοι, ένιωσα ότι έπρεπε να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Μου το ζητούσαν επίμονα οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου. Το θεώρησα καθήκον μου να παλέψω γι’ αυτά που πρέπει και να αλλάξω την εικόνα της πόλης.

Είμαι έτοιμος και σίγουρος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Στις 26 Μαΐου όλα αλλάζουν στο Μαρούσι, με καθαρή στρατηγική, καθαρή πρόταση, καθαρή γραμμή.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλεις να είσαι πάνω από το εγώ και τις φιλοδοξίες. Δεν έχει να κάνει με τη διεκδίκηση του τιμονιού της δημαρχίας μόνο. Έχει να κάνει κυρίως με το ποιος είναι ο καταλληλότερος καπετάνιος για να μπορέσει να οδηγήσει με ασφάλεια στο νέο ταξίδι της νέας απογειωτικής εποχής το Μαρούσι. Θέλει πρώτα από όλα άνθρωπο που έχει βγει μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει γνώση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες του. Εγώ είμαι ένας από αυτούς και θέλουν να είμαι η φωνή τους, να γίνω η φωνή των πολιτών.

Αυτό μου λένε. Δεν υπάρχουν χρίσματα και άλλα τέτοια γλυκανάλατα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κομματικά συμφέροντα δεν μπορούν να χωρέσουν όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία κατάσταση που την ξέρεις. για την οποία έχεις καταστρώσει, με ένα σοβαρό και έμπειρο επιτελείο ανθρώπων, συνεργατών πολύτιμων, ένα στρατηγικό σχέδιο άμεσα υλοποιήσιμο, την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, της νίκης που ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε.


«Όταν δεις τη ζωή σου με ωράριο, έχεις χάσει τον στόχο. Έχεις χάσει τη διάθεση να ονειρεύεσαι…»

Με τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών προχωρούμε. Αυτοί δίνουν χρίσμα. Αυτοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτοί μας αφορούν για την επόμενη μέρα στο Μαρούσι.

Υπάρχουν άλλοι εννέα υποψήφιοι για την ίδια θέση. Κανείς από αυτούς δεν σας εξέφραζε για να συστρατευτείτε μαζί του;

Είμαι πολλαπλά εκλεγμένος από τους δημότες στο Μαρούσι. Σε αντίθεση με τους επικεφαλής των άλλων πολιτικών συνδυασμών, επέλεξα πολυσυλλεκτικό σχήμα και το πρόγραμμά μου το έχω παρουσιάσει εδώ και περίπου δύο μήνες, προκειμένου να το κρίνουν οι πολίτες.

Λυπούμαι που θα το πω, αλλά έως σήμερα, οι ανθυποψήφιοι μου δεν έχουν συγκεκριμενοποιήσει τις θέσεις τους, «αναπαυμένοι» πολιτικά σε χρίσματα και πιθανόν πιστεύοντας ότι είναι αρκετά όλα αυτά για να «κερδίσεις τον κόσμο».

Όταν διεκδικείς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου αυτονόητο είναι, θαρρώ, πως πρέπει να προέρχεσαι από την ίδια «δεξαμενή» με αυτούς, στη λογική του να έχεις τις ίδιες ανησυχίες και βέβαια δίψα, διάθεση για προτάσεις και δεσμεύσεις, οι οποίες να έχουν μία λογική και ένα στρατηγικό σχέδιο…

Συνήθως όλοι οι υποψήφιοι προβάλλουν τα στοιχεία του χαρακτήρα τους που πιστεύουν ότι έχουν καλύτερο επικοινωνιακό αντίκτυπο στους ψηφοφόρους. Εσείς θα μπορούσατε να μας πείτε μερικά στοιχεία του δικού σας χαρακτήρα τα οποία, ανεξαρτήτως του πόσο «πουλάνε» επικοινωνιακά, είναι ισχυρά πάνω σας;

Έμαθα να δουλεύω για ώρες ατελείωτες. Η Ιατρική σου δίνει έμπνευση και είναι κατά μία έννοια η καλύτερη προπόνηση για κάποιον που θέλει να προσφέρει. Οι εφημερίες στο νοσοκομείο ένα πράγμα μου έμαθαν: Ότι η εργασία και η προσφορά δεν έχουν ωράριο. Όταν δεις τη ζωή σου με ωράριο, έχεις χάσει τον στόχο. Έχεις χάσει τη διάθεση να ονειρεύεσαι.

Αυτό μας λείπει στον Δήμο. Ο οραματισμός. Αυτό θέλω να ξυπνήσω σε όλους. Να νιώσουν ότι όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε μεθοδικά, παθιασμένα, στοχευμένα. Οι άνθρωποι που έχουν πάθος γι’ αυτό που κάνουν δεν διαμαρτύρονται ποτέ. Δεν μιλούν με λόγια και υποσχέσεις ανεδαφικές, κάνουν έργα.

Είμαι των έργων. Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω ουσιαστικά το Μαρούσι.

Έχοντας παρακολουθήσει αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου υπό την προεδρία σας, δεν σας είδα κάποια στιγμή να εξοργίζεστε. Φαίνεται η ιδιότητά σας ως χειρουργού σάς έχει καταστήσει εξαιρετικά ψύχραιμο. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορεί πραγματικά να «σας βγάλει από τα ρούχα σας» και ποιο είναι αυτό;

Λόγω της χειρουργικής είμαι ιδιαίτερα αυτοπειθαρχημένος κι αυτό αποδείχτηκε και κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου φρόντισα να είμαι δίκαιος, δημοκρατικός, αλλά παράλληλα και αυστηρός και να μην είμαι πρόεδρος της δικής μου δημοτικής παράταξης, αλλά πρόεδρος όλων των μελών του Σώματος.

Ωστόσο, ειλικρινά, εκείνο που δεν αντέχω είναι ο λαϊκισμός και οι «δήθεν»…

Για ποια πράγματα θα αγωνιστείτε εάν το μαρουσιώτικο εκλογικό σώμα σας δώσει την εντολή να διοικήσετε τον Δήμο;

Με δυναμικές παρεμβάσεις, αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα του Αμαρουσίου και να το καταστήσουμε το «διαμάντι» των Βορείων Προαστίων. Θα ασκήσουμε καθημερινή, σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση, με σεβασμό στο δημοτικό χρήμα, ελάχιστη επικοινωνία και προβολή, διασφαλίζοντας απασχόληση και εργασία για τους νέους, χωρίς κομματικές διακρίσεις, μειώνοντας δραστικά τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, την ασφάλεια των πολιτών και δημιουργώντας αυτοπεποίθηση παραμονής στην τόσο όμορφη πόλη, με καθαριότητα σε ημερήσια βάση, έργα διαχρονικής πνοής και κατασκευές.

Ζούμε στο πιο όμορφο προάστιο της Αθήνας, μια περιοχή που έχει ταυτιστεί με την αστική και φυσική ομορφιά. Το όνομα του συνδυασμού μας «Μαρούσι-Καθαρή Γραμμή», προκαθορίζει τη στάση μας, υπηρετεί τη φιλοσοφία μας, ενισχύει τις προθέσεις μας και δημιουργεί το ασφαλές καταφύγιο της ακομμάτιστης συμμετοχής μας.

Υποσχόμαστε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση αυτή, για μια Πολιτική, Κοινωνική και Οικονομική Δημοκρατία.

Και ποιο είναι το όραμά σας για το Μαρούσι του αύριο; Θέλετε να το δείτε ως το προάστιο που ήταν κάποτε, να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό κέντρο ή τι άλλο;

Είναι ξεκάθαρη η γραμμή πάνω στην οποία κινούμαστε όλοι όσοι αποτελούμε την ομάδα αυτή που κατέρχεται στις εκλογές. Θέλουμε, μπορούμε και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Μία πόλη που θα αλλάξει. Που επιβάλλεται να αλλάξει.

Και τα προβλήματα είναι χρόνια και δυστυχώς παραμένουν και σε κάποιες περιπτώσεις διογκώνονται. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να πάμε παρακάτω. Να καταλάβουμε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα.

Αυτή η πόλη, που παραδοσιακά είναι το στολίδι της Αττικής, θα γίνει αυτό που της αξίζει. Μητροπολιτικό κέντρο και πρότυπο για όλους τους άλλους δήμους.


«Το Μαρούσι θα εκλέξει για δήμαρχο αυτόν που νιώθει ότι μπορεί να τον βγάλει από τον κυκεώνα προβλημάτων και ζητημάτων που χρονίζουν και επιτέλους πρέπει να λυθούν…»

Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών επαφών σας φαντάζομαι έχετε ακούσει πολλά. Θα μπορούσατε να μου πείτε το καλύτερο σχόλιο που σας έγινε αυτές τις ημέρες, αλλά και το πιο παράλογο αίτημα που σας ζητήθηκε;

Καμαρώνω όταν περπατώ στους δρόμους της πόλης μας τις τελευταίες μέρες. Είναι όμορφο να ακούς, ολοένα και πιο έντονα, ανθρώπους να σε φωνάζουν για να σου πουν καλή επιτυχία, το πόσο σε πιστεύουν και σε στηρίζουν και πόσο θέλουν να σε ακούσουν να τους λες όλα όσα θέλεις εσύ να κάνεις για τον Δήμο. Είναι όμορφο να ακούς από έφηβους μέχρι ανθρώπους του καφενείου, που πονάνε αυτόν τον τόπο, θετικά σχόλια και λόγια στήριξης και εμψύχωσης.

Οι άνθρωποι της καθημερινότητας είναι το οξυγόνο μου, η αναπνοή μου, ο προσδιοριστικός κρίκος που συνδέει τον επιστήμονα με τον άνθρωπο, θαρρώ. Και ελπίζω όλα αυτά που θέλω να προσφέρω, να μπορέσω να τα κάνω πράξη ως δήμαρχος, με μία ομάδα ανθρώπων σημαντικών συνεργατών που με στηρίζουν στο βήμα μου αυτό.

Δεν υπήρξε κάτι περίεργο που να μου ζητήθηκε, αλλά αυτό που με έμφαση σας μεταφέρω είναι η αγωνία των Μαρουσιωτών, που μου λένε τόσες μέρες… «γιατρέ κάνε κάτι, γιατρέ άλλαξέ τα όλα».

Απομένουν λίγα 24ωρα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Έχετε αγωνία για το αποτέλεσμα κι αν ναι, είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχετε πριν μπείτε στο χειρουργείο;

Πεποίθησή μου είναι ότι το δύσκολο είναι να χειρουργείς και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής, το οποίο υπηρέτησα επί 35 χρόνια. Εκεί θέλει γνώση, αμεσότητα και θετικό αποτέλεσμα, κάτι που πιστεύω ότι κατά γενική ομολογία το έχω πετύχει. 

Όσον αφορά στην αγωνία μου για τα αποτελέσματα, είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες έχουν αναγνωρίσει και την ιατρική και την κοινωνική μου προσφορά και την αυτοδιοικητική μου παρουσία και, ως εκ τούτου, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά για την παράταξή μας. Κι αυτό θα επιβεβαιωθεί το βράδυ της Κυριακής 26ς Μαΐου.

Εάν, παρ’ όλα αυτά, οι Μαρουσιώτες τελικώς δεν επιλέξουν να είστε ο επόμενος δήμαρχος στο Μαρούσι, τι θα σκεφθείτε γι’ αυτούς;

Θέλω τη στήριξη των Μαρουσιωτών. Είμαι ξεκάθαρα κοντά σε όλους τους πολίτες, χωρίς γραμμές διαχωριστικές, χωρίς πολιτικά κριτήρια, χωρίς μικροκομματικά πλαίσια και σίγουρα χωρίς να υπηρετώ κανέναν παρά μόνο αυτόν που με εμπιστεύεται με την ψήφο του.

Το Μαρούσι θα εκλέξει για δήμαρχο αυτόν που νιώθει ότι μπορεί να τον βγάλει από τον κυκεώνα προβλημάτων και ζητημάτων που χρονίζουν και επιτέλους πρέπει να λυθούν. Οι πολίτες θα ψηφίσουν όποιον επιθυμούν, ελεύθερα, αφού ακούσουν προσεκτικά τις θέσεις του κάθε υποψηφίου και αξιολογήσουν την έως σήμερα παρουσία του, αλλά και την εμπειρία, τη συνεισφορά και τη γνώση του στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Αν, παρά ταύτα, δεν με εμπιστευτούν, θα τους ευχαριστήσω γιατί πάντοτε οι ψηφοφόροι έχουν αλάθητο κριτήριο και θα υπηρετήσω το Μαρούσι από όποια θέση η λαϊκή ετυμηγορία υποδείξει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet