Τελευταία συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 24 Μαΐου
Κοινωνία

Τελευταία συνάντηση Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 24 Μαΐου

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (ισόγειο, Κισσάβου 11) κλείνει ο κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων για φέτος.

Το θέμα της συνάντησης είναι «Πώς Αριστοτελικές ιδέες βοηθούν τον προσδιορισμό περιεχομένου της αγωγής νηπίων και εφήβων στη Φύση;». Την παρουσίαση του θέματος θα κάνει η δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά.

Απευθυνόμενοι στους γονείς οι διοργανωτές σημειώνουν: 5 χρόνια 5 πετυχημένοι κύκλοι με την τεράστια συμμετοχή σας για κάθε θέμα. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη σας. Συνεχίζουμε τον Σεπτέμβριο με ακόμα πιο ενδιαφέροντα θέματα και εξαιρετικούς ομιλητές – συνεργάτες μας.

Περίληψη

Η ομιλήτρια θα παρουσιάσει το σκεπτικό και τους στόχους της εφαρμογής ενός καινοτομικού προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής νηπίων και εξωσχολικής απασχόλησης εφήβων στο φυσικό περιβάλλον, που επιχειρεί να αξιοποιήσει: α) Τα αποτελέσματα της μεταδιδακτορικής έρευνας της, για την εξαιρετικά θετική επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών ερεθισμάτων στη γενικότερη ανάπτυξη των νηπίων, β) Την εμπειρία της ως πανεπιστημιακού δασκάλου στο θέμα της Φιλοσοφίας των Τεχνικών Επιστημών, γ) Ορισμένες ιδέες από τα Λογικά, Πολιτικά, Ηθικά και Φυσικά έργα του Αριστοτέλους, προκειμένου να διαμορφωθεί η ουσία αναγκαίου περιεχομένου της μάθησης μικρών παιδιών και εφήβων με συγκεκριμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια και κατάλληλες συζητήσεις στη Φύση. Θα δοθούν παραδείγματα από την εφαρμογή του προγράμματος των νηπίων σε ιδιωτικό σχολείο προσχολικής εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, και το οποίο πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό κατά το 2016, για τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλους.

Η δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι μηχανικός Περιβάλλοντος (ΕΜΠ,Purdue Univ. USA) και νηπιαγωγός (ΕΚΠΑ), επισκέπτρια καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet