Στο Μαρούσι θα εδράζεται η Κινητή Μονάδα ΕΚΑΒ Βορείων Προαστίων
Κοινωνία

Στο Μαρούσι θα εδράζεται η Κινητή Μονάδα ΕΚΑΒ Βορείων Προαστίων

Τη στέγαση στο Μαρούσι Κινητής Μονάδας ΕΚΑΒ Βορείων Προαστίων εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, με σκοπό τη διευκόλυνση του έργου των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ για την ταχύτερη διακομιδή των ανθρώπων που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.     

Παρών στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλώνας, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην καθημερινή μάχη που δίνουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων για να σώσουν μια ζωή, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τρόποι που να μπορούν να διευκολύνουν αυτή την προσπάθεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Η υγεία είναι ένα ανθρώπινο αγαθό και πρέπει όλοι μαζί, με αλληλεγγύη, με ανθρωπιά, με συμπόνια, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά τον κ. Πατούλη γιατί τέτοιες κινήσεις δεν γίνονται από πολλούς Δήμους σε όλη τη χώρα. Είναι μία κίνηση που πραγματικά μας διευκολύνει, μας λύνει τα χέρια και σας ευχαριστούμε πολύ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Όταν η κεντρική κυβέρνηση και το σύστημα που διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ αντιληφθούν ότι πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη, τότε, η σύμπραξη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα.

»Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει αυτό τον χώρο για τη στέγαση της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ Βορείων Προαστίων, έχοντας υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στη διατήρηση της υγείας των πολιτών, γεγονός που γνωρίζετε τόσα χρόνια.

»Η σύμπραξη αυτή δημιουργεί τη δυνατότητα από εδώ όπου θα βρίσκονται κάποια πληρώματα να επισπεύδεται η διακομιδή εκείνων που πρέπει γρήγορα να βρεθούν στο υγειονομικό σύστημα.

»Το ΕΚΑΒ, με τους ανθρώπους του, τους οποίους τιμώ και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς έχουμε σχέση διαχρονική, βρίσκονται εδώ, στο Μαρούσι, ως μια αγκαλιά και θα μας φροντίζουν.

»Έτσι και εμείς και προσωπικά ως Γιώργος Πατούλης, να νοιώθω ότι έγινε άλλο ένα έργο σε αυτή την περιοχή και ιδιαίτερα στις Εργατικές Κατοικίες, οι οποίες θέλουν και άλλη δουλειά.

»Σας υπόσχομαι, όπου και αν βρεθώ, μέσα από τη δική σας στήριξη, αυτά που δεν μπορέσαμε να κάνουμε, επειδή έπρεπε να τα κάνουν κάποιοι άλλοι, όπως η Περιφέρεια, θα το κάνουμε με το καλύτερο τρόπο.

»Συγχαίρουμε τα πληρώματα και να ξέρετε ότι εδώ θα νοιώθετε σαν το σπίτι σας. Πάντα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία στα Βόρεια Προάστια ενός τέτοιου κέντρου ήταν στόχος για τον κ. Πατούλη από το 1999, όταν τότε ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Πεύκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, τον οποίο ευχαρίστησε ο δήμαρχος για την προσπάθεια παράδοσης του έργου αυτού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Βραχνός, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, Κατερίνα Ιωάννου, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη, ο διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σπύρος Παπασπυρόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου και πρόεδροι συλλόγων και φορέων της πόλης.                                         

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet